Milli Savunma Bakanı Sakarya'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'ye bölge dışından bir müdahale istemediklerini dile getirerek, "Ne istiyoruz? Arap Birliği, bölge ülkeleri içerisinde Suriye halkının taleplerini dikkate alarak bir karar versin" dedi.


Ali ARICI Ali ARICI
Milli Savunma Bakanı'nın ilk durağı Sakarya Valiliği Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayi ile ilgili çalışmaları incelemek amacıyla Sakarya'ya geldi. Otokar firması tarafından yürütülen savunma sanayi çalışmaları konusunda ve 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda incelemelerde bulunacak olan Yılmaz, ilk olarak Sakarya Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Sakarya'nın Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu dile getirerek, "Biz Savunma Bakanlığı olarak çok iyi bir noktadayız. Bu aldığımız noktadan daha ileri götürme çabasındayız. Ancak görmeden karar veremezsiniz. Burada savunma sanayimizin en önemli girişimlerinden olan özel sektör Otokar ve Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nı ziyaret ederek, her ikisini de gördükten sonra savunma sanayimizde hangi noktaya geldiğimizi ve neler yapmamız gerektiğini göreceğiz" diye konuştu. Yılmaz: "Arap Birliği, Suriye halkının taleplerini dikkate alarak karar versin" Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun Suriye sınırında yaptığı incelemelerin Suriye'ye bir mesaj olup olmadığına ilişkin soru üzerine Bakan Yılmaz, "Rutin bir kuvvet komutanı gezisi olarak değerlendirmek lazım. Bizim Suriye'yi tehdit gibi bir düşüncemiz yoktur. Ancak bizim tek istediğimiz şey, Suriye halkının demokratik taleplerinin yerine getirilmesidir. Bunun için şu ana kadar çok net olarak açıkladık ki, bölge dışından bir müdahaleyi istemiyoruz. Ne istiyoruz? Arap Birliği, bölge ülkeleri içerisinde Suriye halkının taleplerini dikkate alarak bir karar versin. Biliyorsunuz Suriye Dostları Toplantısı'nın birincisi Tunus'ta yapıldı. Şimdi ikincisi İstanbul'da yapılacak. Gerek Arap Birliği, gerekse Suriye'nin Dostları Toplantısı'nda alınacak kararlar Türkiye'nin de Suriye halkının refaha çıkması konusundaki çalışmalara gayrette bulunacaktır" dedi.Suriye'de kaybolan iki gazetecinin sağ oldukları şeklinde bilgi var Suriye'de kaybolan iki gazetecinin sağ oldukları konusunda bilgilerin kendilerine ulaştığını ifade eden Yılmaz, "Sağ oldukları şeklinde bilgi var. Dışişleri Bakanlığı bu konuda çalışıyor. Önemli olan sağlıklı olduklarının bilinmesi. Sağ olduktan sonra inşallah onlar da bu süreç sonunda Türkiye'ye getirilirler" şeklinde konuştu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yargılanmayı reddederek, adres olarak Yüce Divan'ı göstermesi konusunda bir değerlendirme yapamayacağını söyleyen Yılmaz, "Bu eski Genelkurmay Başkanımızın savunmasıdır. Savunma hakkı kutsaldır. Kendi savunmasını bu çerçevede yapmaktadır. Başından beri istediğimiz süreç, en kısa zamanda neticelenmesi hem eski Genelkurmay Başkanımızın hem de Türkiye'nin lehine olur" dedi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bakan Yılmaz'a günün anısına hediye takdim etti.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs