Dişli’den Torunu İçin Hayır Pilavı

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli; torunu için Alifuatpaşa Beldesindeki evinde dostlarına hayır pilavı dağıttı.
Editör Editör
Dişli, kızı Elif Merve ve damadı Fatih Danacı çocuk sahibi olunca, sevincini dostları ile paylaştı.

Dostlarını, kucağındaki torunu Azad Aslan bebek ile karşılayan Dişli’nin keyfine diyecek yoktu. Konukların bazıları bebeğe altın taktı.

Milletvekili Şaban Dişli’yi davetine; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ve Eşi, Geyve İlçe Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya ve Eşi, İl Genel Meclisi Üyeleri Şükrü Çelik ve Neşet Çakır, İlçe MEM Beşir Nalbant ve şube müdürleri Davut Karamehmetoğlu ile Mehmet Doğan, Geyve Orman İşletme Müdürü Selçuk Kurtbal, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu, ASdapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Hendek Belediye başkanı Ali İnci, Müsiad Şube başkanı Halit İnci, SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammed Aydın, APEK başkanı Ahmet Aya, Camili Muhtarı Yunus Özçelik, İşadamlarından Cihan Saraç, İL Genel Meclis başkanı Oktay Topçu, FB yönetim kurulu üyesi ve Sırma Su sahibi Davut Dişli AK Parti Adapazarı İlçe Yönetimi, AK Parti Pamukova İlçe Yönetimi, AK Parti Akyazı ilçe Yönetimi, akrabaları ve vatandaşlar iştirak etti.

Konuklara, ERAKKAYALAR Yemek tarafından hazırlanan; etli pilav- tulumba tatlısı-ayran ikram edildi.

Yemek sonrası, SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Muhammed Aydın tarafından bilgi verilip, Şükür duası yapıldı.

Yeni doğan; Azad Aslan Danacı bebek için AKİKA kurbanı kesildi.


Milletvekili Şaban Dişli, gelen konuklarını kapıda karşıladı ve yemek sırasında da yanlarına giderek konuştu.

Yemek sırasında ayrıca belde din görevlileri ve gönüllüler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Konuklarını tek tek araçlarına kadar yolcu eden Dişli’nin keyifli olduğu gözden kaçmadı.

AKİKA Nedir? Dünyaya gelen kız veya erkek çocuğun başındaki saça Akika, onun için kesilen kurbana da Akika Kurbanı denir. Çocuğun Ömür boyu sigortası demektir. Peygamber efendimiz, torunları Hasan ve Hüseyin için kendisi kurban kesmiş ve bu kurbanı tavsiye etmiştir. Kurbanın, kesildiği kişiyi kötülüklerden koruduğu müjdelenmiştir. Kız için 1, erkek için 2 kurban, maddi durumu müsait olmayanlar erkek çocuk içinde 1 adet Akika kurbanı kesilir.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs