Efsane Adam Vali Azizoğlu Geyve’de

Geyve eski kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, İlçeye gelerek esnafı gezerek hal ve hatırlarını sordu. Onlarla bol bol sohbet etti.
Editör Editör

Ardahan valisi olarak atanan Seyfettin Azizoğlu; Geyve-Doğantepe Köyü Orman İşletme deposu’nda onuruna düzenlenen iftar yemeğine iştirak etti.

Yatsı ve Teravih namazından sonra Geyve parkında halk ile sohbet etme imkânı bulan vali AZİZOĞLU, Geyvelilerden helallik alarak ilçeden ayrıldı.

Programa; Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, belediye başkanı Murat Kaya, İl Genel Meclisi üyeleri Şükrü Çelik, Neşet Çakır, Geyve Özel İdare müdürü Resul Şenel, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı H.İbrahim Balcı, Geyve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Akgül, Mimar Erdal Zercek, İl MEM müdür yardımcısı Alaattin Dişli, Arif Güler, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi müdürü Raci Yılmaz, Geyve Atatürk İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Osman Türer, Yusuf Subaşı ve çok sayıda dostları katıldı.

Efsane Kaymakam Seyfettin Azizoğlu Ardahan Valiliğine atandı
Görev yaptığı 4 yıl boyunca Geyve'de birçok başarılı projelere imza atan Seyfettin Azizoğlu Ardahan Valisi oldu.

2004- 2008 yılları arasında Geyve’de kaymakamlık yapan Vali Azizoğlu: “Geyveli dostlarımın daveti üzerine iftar yemeğine geldim. Geyve’nin ve Geyvelilerin benim gönlümde ayrı bir yeri var. Onlarla buluşup sohbet etmenin tadına doyulmuyor.” dedi.
Geyveliler de: “ Sayın valimiz, davetimize icabet edip geldiğiniz ve bizlerle doyasıya sohbet ettiğiniz için çok teşekkür eder; yeni görevinizde başarılar dileriz.” dedi.


Yaptığı Hamleler ile Gönüllerer Taht Kurmuştu
Vatandaş-Devlet işbirliği ile gerçekleştirdiği eserlerle, eğitim alanında yaptığı hamlelerle, Köy-Des projesi ile Geyve halkının gönlünde taht kuran Azizoğlu son çıkan kararname ile hak ettiği valilik makamına kavuştu.

2004-2008 yıllarında Geyve'de yaptığı hizmet ve görevle 'Efsane Kaymakam' diye anılan Azizoğlu en son İstanbul Güngören Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

Seyfettin Azizoğlu'nun Geyve Hatırası:
Azizoğlu, Geyve'deki günlerini aktarırken hiç unutamadığı bir anısını şöyle anlattı: "Bakanlık Müfettişiyle birlikte ilçede yapılan çalışmaları yerinde görmek ve denetleme için gün boyunca Geyve'yi dolaştık. Her gittiğimiz yerde hep olumlu izlenimler ve bilgiler alan müfettişe en son akşama doğru asfaltlanmış Setçe köyü yolu ve içme suyu deposunu gösterdim. Gün boyunca gezdiğimiz her yerde her şey iyi, dört dörtlüktü. Müfettiş çalışmalarla ilgili notlarını alırken kime sorsa hep "iyi" olumlu cevaplar alıyordu.

Müfettiş -"Yahu kötü diyen yok mu?" derken Geyve'ye dönüşte, köyün çıkışında, yol üstünde yaşlı bir amcaya rast geldik. Arabayı ben kullanıyorum, müfettiş sağda yanımda. Akşam karanlığı olduğu için yaşlı amca bizleri arabada pek seçemedi, öyle sanıyorum kim olduğumuzu da çıkaramadı. Müfettiş yaşlı amcaya "İçme suyunuz yapıldı mı, yolunuzdan memnun musunuz?" diye sordu. Yaşlı amca "Eh işte!" deyince benim moralim bozuldu, yüzüm asıldı, beni bir sıkıntı aldı. Geyve dönüşünde yol boyunca ağzımı bıçak açmadı. Suratımın asıldığını, moralimin bozulduğunu gören Müfettiş "Aman Geyve'ye kadar bizi sağlam götür, bizi uçuruma bir yerlere atmayasın" diye takılıyordu.

Neyse, tam Geyve'ye mezarlığın oraya vardık, müfettişe bir açıklama yapmalıydım, kendisine dönerek;
-"Geyve insanına manav derler, buranın halk deyimleri farklı anlamlara gelir, burada farklı manalar verirler. "Eh işte" demek, "Çok İyi" demektir" dedim.

Pek ikna olmamış olsa gerek; müfettiş Geyve'den sonra Adapazarı'na valiliğe uğramış. Vali bey ertesi gün beni arıyor,
-"İşler nasıl gidiyor, Eh işte mi?

Azizoğlu; Geyve’de adına verilen veda yemeğinde şöyle konuşmuştu: “Sakarya ve Geyve'nin benim kalbimde ayrı bir yeri vardır. Sizleri öz kardeş, öz abi gibi sevdim. Sizlere karınca kadar hizmet edebildiysem kendimi bahtiyar sayarım. Göstermiş olduğunuz sevgiden dolayı hepinize teşekkür ederim." Diyerek bir veda şiiri okudu:

Gideriz, nur yolu izde gideriz
Taş bağışta, suları dizde gideriz
Bugün akşam olur bizde gideriz
Kalır dudaklarda şarkımız bizim.

Seyfettin Azizoğlu kimdir?
22.06.1967 yılında Artvin'in Şavşat ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1987 yılında mezun olduktan sonra sırasıyla Ülkemizin Mardin-Yeşilli, Elazığ-Alacakaya, Ordu-Gölköy, Kırıkkale- Delice, Uşak-Banaz, Sakarya-Geyve (2004-2008) ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. Bitlis ve Burdur’da Vali Yardımcılığı yaptı evli ve 2 kız, 1 erkek çocuğu bulunan Seyfettin Azizoğlu 25.08.2008 tarihinden buyana Güngören Kaymakamı olarak görev yapmakta idi.

Mustafa Hamdullah ERGİN



#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs