Geyve'de Doğalgaz Yakma Töreni Düzenlendi

Geyve Cumhuriyet Meydanı’nda doğalgaz yakma programı yapıldı.
Editör Editör


Programa; Sakarya AK Parti Miletvekilleri Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili TBMM İnsdan hakları Komisyon başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Hendek belediye Başkanı Ali İnci, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karadayı, Sinanoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Sevinç, Ak Mercanlar Grup İcra Kurulu Başkanı Gazi Akmercan, AGDAŞ Genel Md.ve Md. Yard., Pamukova İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şen, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Murat Kaya, Garnizon Komutanı Jand.Kd. Üstğm. Lütfü Varol, İl Genel Meclisi Üyeleri; Şükrü Çelik ile Neşet Çakır, Osman Erköse, AK Parti Geyve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programı; Yılmaz Arslan sundu.

Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Geyve Yöresi Halk oyunları gösterileri yapıldı. Akmercan Şirketler Grubu adına Genel müdürü Yunus Keskin’in yaptığı konuşma Geyve Belediye başkanı Murat Kaya’nın konuşması ile devam etti. Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Türkiye Büyük Millet Meclisi insan hakları komisyon başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin yaptığı konuşmalardan sonra hediyelerin verilmesine geçildi.

Akmercan Şirketler Grubu Genel müdürü Yunus Keskin: “Şirketimiz ikinci 10 yıl 25 Ekim tarihinde EPDK tarafından Geyve-Pamukova ve Alifuatpaşa doğalgaz dağıtım lisans öyküsü ihalesini kazanmıştır. Proje ve mühendislik çalışmalarının tamamlanması ile 03 Mart 2011 tarihinde EPDK tarafından dağıtım lisansı verilmiştir. Lisansımızın onaylanmasından sonra 06 Mart 2011 tarihinde yine bu meydanda ‘Altın Kaynak’ temel atma törenini hep beraber yapmıştık. Bugüne kadar lisans projemizde; 1 adet 80 bin m3 saatlik şehir giriş istasyonu, 26 Km. ana çelik doğalgaz dağıtım hattı, 190 Km. polietilen dağıtım hattı ve 4 bin 500 binanın servis kutusu montajı yapılmıştır. Yapılan yatırımlarım toplam tutarı 14 milyon dolar, yani 25 milyon TL’dir. Yapılan bu yatırımlarla bölgemizin %80 alt yapısı tamamlanmıştır. 15 bin konuta doğalgaz götürülmüştür. Geyve-Pamukova-Alifuatpaşa için kalan %20 lik yatırım ise, 2012 yılı sonuna kadar tamamlanacak ve bu yerleşim yerlerinin %100 ü doğalgaza kavuşmuş olacaktır. Doğalgazın %100 e ulaşması ile toplam ulaştığımız konut sayısı 20 bin olacaktır. Alt yapı yatırımlarımızın dışında Geyve ve Pamukova’da olmak üzere 2 adet müşteri hizmetleri merkezinin açılışı yapılmış ve merkez hizmet binamızın yapımına başlanmıştır. Geyve ve Pamukova’da abone işlemleri başlatılmış ve bugün itibari ile Bin’e yakın abone kaydı yapılmıştır. Çevreci, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olan doğalgazı öncelikle örnek olması açısından kamu kurumlarımızın dönüşümlerini tamamlayarak, en küçük bireysel kullanıma kadar yaygınlaşmasını beklemekteyiz. Doğalgaz kullanımını yaygınlaşması ile insanlarımızın yaşam kalite ve konforları yükselecek ve aile bütçelerine katkı sağlayacak. Diğer enerji kaynakları ile mukayese edildiğinde; Doğalgaz kullanan bir ailenin yıllık 2 bin TL tasarruf edebileceği hesaplanmıştır.”dedi.

Geyve Belediye başkanı Murat Kaya: “Seçim sırasında vaat ettiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. İşte bunlardan birisi de Geyve’ye doğal gazın gelmesidir. Doğalgaza kavuşmamızda, her konuda olduğu gibi bizlere yardımcı olan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Enerji bakanı Taner Yıldız ve diğer milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Türkiye’de sadece 66 vilayette doğalgaz olmasına rağmen bizde doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Beş yılda yapılacak olan işleri, 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Akmercan şirketi çalışanlarına şükranlarımı sunarım. Doğalgaz çalışmaları nedeni ile bozulan yolarımızdan dolayı sizlere verdiğimiz rahatsızlığı, Kasım ayı içerisinde asfaltlama çalışması yaparak sona erdireceğiz.”dedi.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık: “Geyve’mize çevre dostu, insan hayatını kolaylaştıran doğalgaza kavuşmamızda, her konuda olduğu gibi bizlere yardımcı olan AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Enerji bakanı Taner Yıldız ve diğer milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Doğalgazın yanında; Geyve Devlet Hastanesi, İHL, Gökgöz Köprü ve çevre bağlantı yolu, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza konut yapma çalışmaları devam etmektedir. İlçe Tarım kompleksi binası yakında hizmete açılacaktır. Başbakanlık TOKİ Genel müdürlüğü ile görüşme yapılarak; mağdur aileler için Geyve’ye 80 adet, Alifuatpaşa’ya 60 tane olmak üzere toplam 140 adet konut yapılacaktır. 600 kişilik Orta ve 500 kişilik de yüksek öğretim öğrenci yurdu yapma çalışmalarımız devam ediyor. Başbakanımızın direktifleri ile KÖYDES projesi kapsamında birçok köyümüze içme suyu getirilmiş, yolları asfaltlanmıştır. Yapılan hizmetlerin halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyon başkanı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün: “Doğalgaz insan hayatını kolaylaştırmaktadır. Soğuk havalarda odun, kömür ile uğraşmayınca insan, kışın nasıl geçtiğini anlamıyor. Sakarya ilçelerini bitirince, köylerimize de doğalgazı götürme çalışması yapacağız. Avrupa’nın köylerinde var da bizim Doğantepe, Umurbey gibi köylerimizde neden olmasın? Başkalarının hayal dahi edemediğini biz gerçekleştiriyoruz.”dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli: “Akmercan şirketi Pamukova, Alifuatpaşa ve Geyve’nin doğalgazını söz verdiği süreden daha kısa bir zamanda yaptığı için başta Gazi Akmercan ve diğer çalışanlarına teşekkür ederim. Gazı, Gazi Beyden alacağız. AK Parti ailesi olarak amacımız sizlere en iyi hizmeti vermektir. Buradaki törenden sonra ilçemizdeki bir ailenin doğalgazla pişirdiği kahveyi içmeğe gideceğiz. Bu da bizim için en güzel ikram olacaktır. Gazi Beyden ikinci bir isteğimde şudur: Abone ücretini 5 taksit yaparak kolaylık tanıması…Geyve’mize öyle bir hastane yapacağız ki buranın insanı başka yere gitmeyeceği gibi Adapazarı’ndan buraya hasta gelecek.”dedi.

Program bitiminden sonra; Elvanbey sokakta ikamet eden Fırıncı Zeki Özkan’ın evine gidildi. Zeki Özkan, davetlilere hanımlar tarafından Doğalgaz ile pişirilmiş kahveleri bizzat ikram etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs