Basın Mensupları’ndan Turizmcilere Geyve Tanıtımı

Turizmcilerin Geyve’ye olan İlgisi!
Geyve’ye yapılan; ‘Seyahat Yazarları Turu’ndan sonra, Turizmcilerin İlçeye olan ilgisi bir hayli arttı.
Editör Editör

Basın Mensupları’ndan İlk Tanıtım
Geyve’de unutulan, unutturulan kültürümüz, gelenek, görenek örf ve adetlerimizi yeniden yaşamak ve yaşatmak adına basın mensupları GEYVE HABER adına Mustafa Hamdullah ERGİN ve GEYVE MEDYA adına Namık CİHAN tanıtım yaptı. Tanıtıma; Bilsen Gürer(Milta Turizm A.Ş. Tur Yetkilisi), Aynur Gürsoy (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ), Müjgan Zaman ( SATSO Basın Danışmanı) dan oluşan heyet katıldı.

Alifuatpaşa’da Kahvaltı
Misafir heyetin gezisi Alifuatpaşa Belediyesi’nin Sakarya Nehri kıyısında bulunan parktaki Sosyal Tesislerinde sabah kahvaltısı ile başladı. Kahvaltı programına; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Atilla Vardar, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Müdürü Raci Yılmaz, Alifuatpaşa beldesi Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık iştirak etti. Kahvaltıyı müteakiben, Kuvay-ı Milliye Müzesi ve Cebesoy Müzesi gezilerek, Ali Fuat Cebesoy’un mezarı ziyaret edildi. Müze gezisi öncesi Kaymakam Akbıyık ve Alifuatpaşa Belediye Başkanı Çalık heyetten ayrıldı. Misafirler, adacık içinde bulunan Jüstinianus(Justinyen) Köprüsü kalıntısı ve II. Bayezid Köprüsü hakkında bilgilendirildi.

Elvan Bey İmareti(Zaviye) Büyüledi
Misafirler, Halk Kütüphanesi olarak kullanılan Elvan Bey Zaviyesi’(imaret)nde incelemelerde bulundu.( Zaviye; 1451 yılında Elvan Bey oğlu Sinan Bey tarafından yaptırıldı. 1696 yılında Bostancı Başı Mustafa Ağa tarafından onarıldı.) Kulfallar Köyü ve Ortaköy’e yapılan gezide gelen misafirlere, yörede yaşamış olan Ermeni ve Rum vatandaşlar ile ilgili bilgi verildi.

Golden Sarısı Geyve Ayvası
ÇİNİ Tarım Ltd. Şti.’ tarafından desteklenen Çengel Köyü gesisinde Mustafa Güngör’e ait ayva bahçesi ziyaret edildi. Ayva toplayan işçiler ve bahçe sahibi ile görüşüldü. Yüksel Tan’a ait tesiste kereviz yıkayanlar izlendi. Mahmut Gökdağ’ın üzüm bağında üzüm toplandı ve bilgiler alındı. Yunus Gökdağ’ın evininde yöresel ürünlerden oluşan kahvaltı yapıldı.

Saraçlı Köyünde Ahşap ve Kerpiç Evler
Gelen misafirler, methini çokça duydukları Saraçlı köyü kerpiç evlerini görmek üzere Saraçlı Köyüne gidildi. Evlerde yaşayanlar ile görüşüldü ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Ilıca Köyü'nde İpek Yolu İncelemesi
Ilıca Köyü doğusunda bulunan tarihi ‘İpekyolu Kalıntıları’ gezildi. Yolun kısa tur veya tarihi turlara tanıtılması yönündeki fikirler ve öneriler dinlendi. Köy içindeki çeşmeden akan mineralli su incelendi.

“Tarzan Ali Tesisleri’nde Balık Ziyafeti
Gelen misafir turizmcilerin günlük Geyve gezisi, Geyve – Taraklı Yolu Soğuksu Mevkiindeki ‘Tarzan Ali’nin Yeri’nde birlikte yenilen akşam yemeği ile sona erdi.

GelenTurizmcilerin Geyve’den Beklentileri
Milta Tur Yetkilisi Bilsen Gürer, ilçede öncelikli neler yapılabilir konusunda kısa önerilerde bulundu: Köy evlerinin gecelik konaklamaya yeterli biçime dönüştürülmesi. Hasat turlarının düzenlenmesi. Salça–tarhana yapımı zamanlarında hazırlanacak ortamlarda, büyük kentlerden getirilecek konukların kendilerin yapımlarda bulunmalarının sağlanması, Hasat zamanlarında foto maratonların düzenlenmesi.

Örneğin ilçedeki hiçbir lokantada ayva kompostosu veya ayva tatlısı olmayışı, ayvalı et yemeklerinin öğrenilmesi. Her şeyden önemlisi; yöre ürünlerinden hazırlanan yiyeceklerin gelen konukların beğenilerine sunulması yapılan önerilerden bazıları idi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs