Akmercan Gepa Doğalgaz Dağıtım'dan Açıklama

Akmercan Gepa Doğalgaz Dağıtım Şirketi basın açıklaması yaptı.
Editör Editör

Programa; Yunus Kesgin (Akmercan Gepa Genel Müdürü), Hikmet Özdoğan (Akmercan Gepa Bölge Müdürü) ve Osman Tuna (ARZ Mühendislik Proje Müdürü ve EPDK Müşaviri ) ile basın mensupları iştirak etti.

Akmercan GEPA Genel Müdürü Yunus Kesgin basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: "Akmercan GEPA Doğalgaz Dağıtım Şirketi; Doğal Gaz dağıtım Lisans tarihinden 2012 yılı sonuna kadar yapmış olduğu yatırım faaliyetleri ve 2013 yılı için planlanan yatırımlar hakkında bilgilendirme toplantımıza hoş geldiniz.

Şirketimize EPDK Tarafınadn Lisans Verildi
Şirketimize, Geyve, Pamukova ilçeleri ile Alifuatpaşa’dan oluşan dağıtım bölgesinde 30 yıl süre ile doğalgaz dağıtım hizmetlerini yürütmek üzere 03.03.2011 tarihinde EPDK(Enerji Piyasası Denetleme Kurulu)tarafından lisans verilmiştir. Şirketimiz, lisans şartları gereği, lisans tarihinden sonraki ilk 6 ay içerisinde yatırıma başlaması ve 18(onsekiz)ay içerisinde de ilk gaz vermeyi yapmak ile yükümlüdür.

"Altın Kaynak" Temel Atma Töreni
İlk yatırıma başlama ile ilgili 03 Eylül 2011 tarihine kadar süre olmasına rağmen lisans alım tarihinden 3 gün sonra 06 Mart 2011 tarihinde enerji bakanı Taner Yıldız ile milletvekillerinin, EPDK başkanının, Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa belediye başkanları ile geniş bir vatandaş topluluğunun katılımıyla “Altın Kaynak” temel atma töreni yapılarak bir an önce doğal gaz yatırımlarına başlanmıştır.

Toplam Yatırımlar: Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa
Yatırımlar 2011 yılında 1 adet 80Bin Sm3/h lik şehir giriş istasyonu ve inşaatı, 16 Km çelik dağıtım boru hattı, 100 Km polietilen dağıtım boru hattı, 20 Km bina servis hattı olmak üzere toplam 136 Km yatırım yapılarak Bin900 binanın servis kutusu montajı gerçekleştirilmiştir.
Aynı hız ve gayretle başlayan 2012 yatırımlarımızda, 11Km çelik dağıtım boru hattı, 64Km polietilen dağıtım boru hattı, 25 Km bina servis hattı olmak üzere toplam 100Km yatırım yapılarak 2bin700 binanın servis kutusu montajı gerçekleştirilmiştir. Böylece Mart 2011 ile Aralık 2012 arasında 20 aylık dönemde toplam 236 Km alt yapı yatırımı yapılmış ve 4bin600 binanın servis hattı bağlantısı yapılarak doğal gaz kullanabilir duruma getirilmiştir.

Yatırımları % desi
Yapılan yatırımlar ile Geyve ilçesinin %90, Pamukova ilçesinin %90 ve Alifuatpaşa’nın da %25’i doğal gaz’a kavuşmuş bulunmaktadır.
2bin500 kaynak noktasında 5bin’e yakın çelik boru kaynak röntgen filmi çekilmiş ve uygunluğu onaylanmış halde arşivimizde muhafaza edilmektedir. Tüm yapılan testler standartların ön gördüğü basınçlarda yapılmış ve uygunluğu görüldükten sonra raporlanıp gazlanarak işletmeye alınmıştır.

Mevcut Abone
Şu an itibariyle 3bin BBS doğal gaz abonemiz bulunmaktadır. Bunların 2bin400 BBS’si gazını açtırmış ve doğal gaz kullanımına başlamıştır. Vatandaşlarımız doğal gazlı yaşamın rahatlığını yaşamaktadır. Halkımızın doğal gaz kullanımlarındaki rahatlıkları ve memnuniyetlerini bizlere bildirmeleri bizleri de onlar kadar mutlu etmektedir.

Yatırımlar Hızla Devam Edecek
2013 yılı yatırımlarımızda hızla devam edecektir. Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa’nın da eksik kalan bölgeleri de tamamlanarak, 5 yıl içerisinde yapılması gereken yatırım yükümlülüğümüzü 2,5 senede bitirerek bir ilkinde yaşanmasını sağlamış olacağız.

Coğrafi ve Jeolojik Şartlara Göre
Bilindiği gibi Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa doğal gaz dağıtım bölgemiz coğrafi şartları ve jeolojik yapısı nedeniyle birinci dereceden deprem bölgesidir. Bu sebeple doğal gaz şebekesinin güvenliği son derece önemlidir. Türkiye’de yapılan doğal gaz yatırımları EPDK(Enerji Piyasası denetleme Kurulu)’nın mevzuatları ve gerek ulusal TSE(Türk Standartları Enstitüsü), gerekse uluslar arası API, DIN v.b. standartlar belgeli malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Ayrıca standart malzemelerin alt yapı işçilikleri de EPDK’nın ve EPDK adına doğal gaz şirketlerini kontrol eden müşavir firmaların denetim ve nezaretinde gerçekleştirilmektedir.

EPDK Denetimli
Şirketimizde, EPDK’dan sertifikalı-belgeli kontrol ve müşavir firması Arz mühendislik tarafından lisans tarihinden beri kontrol edilmektedir. Doğal gaz yatırımlarında kullanılan tüm malzemelerin kalite standartları, yapılan projeler ve yapılan tüm işçilikler, çelik boru kaynakları ve röntgen filmleri, hidrostatik ve sızdırmazlık testleri sonuç raporları ve onaylarının kontrol ve denetimleri EPDK sertifikalı kontrol firması tarafından yapılmaktadır. Hepsi test edilmiş ve standartlara uygunluğu onaylanmıştır.

Son Derece Emniyetli
Geyveli, Pamukovalı ve Alifuatpaşalı halkımız son derece emniyetli bir alt yapıyla doğal gaz kullanmaktadırlar. Ayrıca, şehir giriş istasyonu çıkışında herhangi bir deprem anında gazı otomatik olarak kesecek BOTAŞ onaylı Actuatörlü vanamız mevcuttur. Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa’da bulunan toplam 6 adet bölge regülatör istasyonlarında ve bina önlerinde bulunan 4bin 600 noktada servis kutularının içerisindeki servis regülatörleri ani gaz çıkışlarında otomatik olarak gaz kesici özelliktedirler. Bunların yanında, yangın yönetmeliği uyarınca, bina iç tesisatlarında herhangi bir deprem anında gazı otomatik olarak kesecek deprem vanaları da kullanılmaktadır. Ayrıca 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde bulunan acil 187 araçlarımız ve personelimizde görevlerinin başındadır. Tüm detaylar düşünülerek gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

İtfaiyeye Eğitim Verildi
Doğal gazın emniyetli kullanılması ve güvenli işletmecilik adına; Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa belediyelerine ait itfaiye personelleri de bu konuda gerekli eğitimden geçirilmiş ve sertifikalandırılmıştır.
Çalışmalarımızda bizlerden yardımlarını esirgemeyen Belediye başkanlarımıza ve ekiplerine, hoşgörülerinden dolayı halkımıza teşekkür ederiz.”dedi.

Basında çıkan asılsız haberlere cevap ve bilinçlenme
Akmercan GEPA Genel Müdürü Yunus Kesgin’in yaptığı basın açıklamasından sonra; Bir Mühendisin Doğalgaz çalışmalarında yapılan kaynak işçiliğinde röntgen filmi çekilmiyor iddiasına bilgi ve belgelerle cevap verilmiş, basın toplantısında ayrıntılar ile de doğalgaz kullanıcıları bilinçlendirilmiş oldu.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

Akmercan GEPA Genel Müdürü Yunus Kesgin

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs