Ak Parti Geyve Teşkilatı, Sakarya Danışma Meclisi’ne Katıldı

AK Parti Geyve ilçe başkanı Muhittin Irmak, yönetim kurulu, Geyve Belediye Meclis Üyesi Fatma Ayhan Yalçın ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Gökdemir ve yönetim kurulu danışma meclisine iştirak etti.

Editör Editör

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti'nin millet ile kavga eden milli iradeyle mücadele edenlere karşı üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı 41. İl Danışma Meclisi Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı. İl Danışma Meclisi toplantısına Milletvekilleri Şaban Dişli, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, belediye başkanları, AK Parti Geyve İlçe başkanı Muhittin Irmak, AK Parti Geyve yönetim kurulu, Geyve Belediye Meclis üyesi Fatma Ayhan Yalçın, AK Parti kadın Kolları başkanı Aynur Gökdemir ve yönetim kurulu, il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

İl Danışma Toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti ile birlikte Türkiye'nin biriken ve kronikleşen sorunlarının bir bir çözüme kavuşturulduğunu ifade ederek, milletin derdiyle dertlenen bir iktidar anlayışınun Türkiye de hakim olduğunu kaydetti.

Anayasa değişikliğini millete iyi anlatmamız gerektiğini belirten Uncuoğlu, “Bir zamanlar darbe mağduru olduğundan bahisle milletin oyunu almaya çalışanlar meclis süresince olduğu gibi referandum süresincede de iftiraya, yalana, karalama kampanyalarına başvuracak, bir çok yerde Anayasa değişikliğini dahi konuşmayacaklar. Onlar zihinleri karıştırmaya çalışırken, bizler zihinleri tereddüde mahal bırakmadan aydınlatmanın gayreti içinde olacağız. Bizler milletimize bu anayasa değişikliğinin neyi getireceğini, neyi kazandıracağını anlatıp, her türlü yalanları, iftiraları, kirletilmiş bilgileri boşa çıkartmak zorundayız” diye konuştu.

Anayasa'da yapılan değişikliğin ne kadar yerinde olduğu, ne kadar önemli ve Türkiye'nin yararına olduğu hukukun adeta katledilmesi manasını taşıyan bu son hukuksuz tazminat kararları ile bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Uncuoğlu şunları söyledi; “Bizler AK Parti olarak millet ile kavga eden, milli iradeyle mücadele edenlere karşı üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz. Bizler sadece Ak Partiye oy verenlerin değil 72 buçuk milyon insanımızı kucaklayacak, iktidarın yolunun millet ile birlikte olmaktan, milletin hissiyatını anlamaktan geçtiğini aklımızdan çıkarmadan yine her vatandaşımızın elini sıkacak, onların yanında olacak, her kapıyı çalacağız.”

Uncuoğlu, son günlerde yaşayan terör olaylarına karşı tek yürek olmamız gerektiğini belirterek, “Terör örgütünün taşeron olarak kullanarak birlik ve beraberliğimizi bozmak, Türkiye'yi krizler ve kaoslar ülkesi haline getirmek isteyen bu mahfiller inşallah hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Bu hain saldırılar karşında tek yürek olmamız ve siyasi hesapları bir kenara bırakarak kenetlenmemiz gerekirken, bu türden olayları fırsat bilerek siyasi rant devrişmeye çalışanların bu davranışlarının bir acziyet göstergesi olduğuna inanıyoruz. Terör örgütü ülkemizde milli birlik ve kardeşlik tesis edilmesin, bu sorun çözülmesin, istismar kaynakları kesilmesin diye kanlı eylemler yaparken milli birlik ve kardeşlik sürecinin sona erdiğini, demokratik açılımın bittiğini, kapandığını söyleyenler, terör karşısında geri adım atanlar, şiddetin diline teslim olarak bugün de aynı tavrı sergiliyorlar” dedi.

AK Parti'nin gelecek nesilleri düşünerek sorumlu davranmaya devam edeceğini ifade eden Uncuoğlu, “Teröre ve tahriklere rağmen demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Teşkilatlar olarak önemli görevler üstlendiğimiz bu süreçte tarihi sorumluluğumuzun bilincinde olmalı canla başla çalışmalı, faaliyetlerimizi arttırmalıyız. Gücümüzü teşkilat içi çekişmelere heba etmeyelim. Çok iyi bilmeyiz ki; Bu türden meselelerin çözümü partimizin ilkeleri çerçevesinde, tüzük ve teşkilat içi yönetmeliğinde belirtilen yetkili kuralları vasıtası ile gerçekleşir. Parti disiplinine, kültürüne ve kurumsal yapısına saygı ve özen duymadan, maksadını aşarak, her ne sebeple olursa olsun partimize zarar verecek başka yol ve yöntemlere tevessül etmek hiçbir AK Parti teşkilat mensubuna yakışmaz. Hiçbir kişisel anlaşmazlık, şahsi mesele, yada ikbal hesabı AK Parti teşkilatlarının bu süreçteki tarihi görevini gölgeleyemez, bu görevin yerine geçemez. AK Parti'nin yegane derdi geri kalmışlığı yoksulluğu milletin kaderi olmaktan çıkartmak adına millet ve memleket meselelerinin çözümü için geceli gündüzlü çalışmaktır. Türkiye'de Ak Parti ile ilk defa milletin iradesini emanet bilen, başının üstünde tutan bir iktidar var. Bizler o emaneti yere düşürmeyeceğiz.”dedi.

Milletvekilleri adına konuşan Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün, önlerinde önemli bir referandum süreci olduğunu belirterek, “12 Eylül'de, hepimizin bildiği gibi Anayasa değişiklikleri ile ilgili bir referandum var. AK Parti olarak, Ağustos başında başlayacağımız referandum çalışmaları için, sizlerden şimdiden hazırlık yapmanızı istiyorum, teşkilat olarak artık referanduma yoğunlaşmamız lazım” dedi.

Anayasa değişiklik sürecinde, maddelerin 330 ila 367 arası oy alarak kabul edildiğini hatırlatan Üstün, “Bu durumda, kanuni olarak zaten mecburen referanduma gitmek zorundaydık. Bu süreçte Anayasa Mahkemesi, esastan inceleme ve karar verme hakkına sahip değil. Şu an Anayasa Mahkemesine götürülen bir süreç var, bu hatayı Anayasa Mahkemesi bir kez yaptı, yeniden yapmaması gerekiyor. Ancak, hangi durumda olursa olsun, değişikliğin bir cümlesi, kelimesi değişse, yada iptal bile olsa, bu referandum olacak.” dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

AK Parti Sakarya İl başkanı Recep Uncuoğlu

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs