Geyve Anadolu Lisesi Müdürü Sancaklı ile Söyleşi

Geyve Anadolu Lisesi müdürü Fatma Sancaklı, ilk röportajını Esra Semerci ve Şükrü Sinanoğlu ile yaptı.

Editör Editör

*Sizi tanıyabilir miyiz?
-Edirne Keşan ilçesindenim. Evli ve iki çocuk annesiyim. Eşim, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğünde İdari Birimde çalışıyor. Kızım İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde okuyor. Oğlum ise Bahçelievler Gazi Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisidir.

*Ailenizle yeterli vakit geçirebiliyor musunuz? Yoksa buna işiniz engel oluyor mu?
-Ailemle iyi zaman geçirdiğimi onlara ayırdığım zamanında yeterli olduğunu düşünüyorum. Her şey zamanı doğru planlamakla alakalıdır.

*İşiniz Sakarya’da olduğu için mi bu okulda olmayı tercih ettiniz, yoksa Sakarya’da olmayı siz mi istediniz?
-Eşimden dolayı burayı seçtim.

*Bize okul hayatınızdan bahseder misiniz?
-İlk ve orta öğretimimi Edirne Keşan Karlı köyünde, lise öğrenimi Keşan Lisesi’nde, üniversiteyi ise Ankara Gazi Eğitim Fakültesi Tarih öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Aynı yıl Adapazarı İmam- Hatip Lisesi’nde göreve başladım. 2000 yılında Atatürk Lisesi’ne geçiş yaptım. Yönetici sınavını kazanarak Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik Meslek Lisesine müdür yardımcısı olarak atandım. 2012 yılının Haziran ayında Arifiye Kız Teknik Meslek Lisesi müdür vekili ve müdür başyardımcılığına geçtim. 2012 yılında yapılan müdürlük sınavını kazanarak 3 Şubat’ta Geyve Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atandım.

*Eğer bu mesleği seçmeseydiniz ne olmak isterdiniz?
-Aslında hedefim hukuktu ama okul zamanımda beni ve arkadaşlarımı yönlendirecek bir öğretmen olmadığı için tarih öğretmenliğini seçtim.

*Mesleğinizi seviyor musunuz?
-Evet, mesleğimi seviyorum. aslında müdür olduktan sonra öğretmenlikten biraz kopma oluyor.

*Öğrenim hayatınızda keşke dediğiniz bir şey oldu mu?
-Evet, keşke fakülteyi bitirdikten sonra üniversitede araştırmacı ya da eğitimci olarak kalsaydım diye düşündüm. Araştırma yapmayı ve yoğun iş temposunu seviyorum.

*Boş zamanlarınızda yapmaktan hoşlandığınız şeyler neler?
-Spor. Genellikle zaman ayırdığım şey spordur. Sporu hayatımdan çıkarmıyorum hiçbir zaman. Sağlıklı yaşamanın şartlarından biri de spordur.

*Öğrencilik yıllarınıza ait hiç unutmadığınız anınızı bizimle paylaşır mısınız?
-Öğrencilik değil de öğretmenlik hayatımdan bir anı anlatayım size…
Adapazarı İmam –Hatip Lisesinde göreve başladığım zamanlarda haftada 30 saatten fazla derse giriyordum. Haftanın son günüydü çok yorulmuştum. 8.saat derse girdim. Çocuklara son saat serbestsiniz dedim. Aradan 5-10 dakika geçti çocuklar çok ses çıkartıyordu. Baktım böyle olmayacak, susmuyorlar. Ben de ders anlatayım dedim. Tahtaya bir harita çizdim. Hatırladığım kadarıyla konu ‘’ Anadolu’ya ilk Türk akınlarıydı.’’ Derse başladım 2 dakika sonra müdür bey içeri girdi, sınıfları denetliyormuş. Bir sıraya oturup biraz dersi dinledi ve çıkarken beni odasına çağırdı. Zil çaldı, odasına gittim ve bana çok iyi ders anlattığımı ve son derste bile hiç sıkılmadan ders anlattığım için bana teşekkür etmişti.
Geyve Anadolu Lisesi’ne atandığımda; aynı müdürüm, beni ziyarete geldi. Bu hatıramı kendisine anlattım. Beraber gülüştük. Güzel bir anıydı sizinle paylaşmak istedim.

*Sizin ilave etmek istediğiniz bir şey var mı?
-Şu anda aklıma gelen bir şey yok arkadaşlar.

*Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz..
-Ben teşekkür ederim, derslerinizde başarılar dilerim.

Esra SEMERCİ-Şükrü SİNANOĞLU
(Geyve Anadolu sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi)
Geyvehaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs