GESOB’dan Toplantı

GESOB(Geyve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı)Mali Müşavir-Muhasebeci’lerle toplantı yaptı.
Editör Editör

GESOB başkanı İsmail Bulur; Geyve ve Alifuatpaşa’da hizmet veren Mali Müşavir-Muhasebeci’lerle makam odasında bir toplantı yaptı.
Toplantıya;
Ayfer Güner…..Mali Müşavir-Muhasebeci,
İbrahim Güler... “ “ “
Burhan Kır…… “ “ “
Türker Ölmez... AFP-Genel Sekreter-Muhasebeci
İsmail Arslan…. Mali Müşavir-Muhasebeci
Fedai Dalgıç….. “ “ “
Mehmet Tutuk... “ “ “
Salim Demirkan. “ “ “
Ertan Yavuz….. “ “ “ iştirak etti.

Toplantıda; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği Esnaf ve Sanatkârların iş yerlerinde bir veya birden fazla işçi çalıştıranların risk değerlendirmesi yapmaları ve sigortalı çalışanları için de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermeleri gerekmekte. 

Kanun gereği 01.01. 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.

İş yerinde risk değerlenmesi yapmayanlar ve sigortalı çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermeyen iş yerlerine ilk ay için 3Bin TL sonraki takip eden aylar içinde 4 Bin 500 TL idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca yanında çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi almayan her bir işçi için Bin 078,00 TL idari para cezası da uygulanacak.

Bu tür cezalara maruz kalınmaması için Esnaf ve Sanatkârların Risk Değerlendirme Raporu Hazırlama Eğitimi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Başvuru Formları dağıtılacak.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasına göre, risk ile ilgili işyerlerinde çalışanların sosyal güvence raporu uygulanacak. Bir veya birden fazla işçi çalıştıran işyeri sağlıkla ilgili iş sağlığı ve iş riski kursu alacak. 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere yasa geçerli konumda. En geç 7. Aydan itibaren iş sağlığı ve iş riski kursu almayıp, elinde belgesi olmayanlara kişi başı işveren tarafından Bin 178 TL para cezası ödenecek.
Alınacak eğitim için kişi başı 30 TL ücret alınacak.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs