Alifuatpaşa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93.yıl dönümü Alifuatpaşa’da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Editör Editör

Geyve’ye bağlı Alifuatpaşa beldesinde; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93.yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Alifuatpaşa Cemal Gürsel İlk ve Ortaokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencilerinin katıldığı kutlama programın sunuculuğunu öğretmen Nuran Patır yaptı.
23 Nisan kutlama programını; AFP belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, Geyve Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant, AK Parti belde başkanı Yusuf Besen, Belediye Encümen Üyesi Hakan Özdil, Polis Merkezi Amiri Komiser Kenan Koruyucu, Cemal Gürsel Okulu müdürü Serkan Korkmaz, Cumhuriyet Okulu müdürü Yusuf Adil Bilgin, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu müdürü Mesut Türedi, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Necip Fazıl İlkokulu sınıf öğretmeni Nurşen Dönderalp yaptı.

Necip Fazıl İlkokulu öğrencisi Işılay Güven yönetiminde, bütün okullar Öğrenci Andını okudu.

ŞİİRLER OKUNDU
Öğrenciler günün anlam ve önemini vurgulayan şiirleri okuyan öğrenciler:
Necip Fazıl Okulu’ndan; Rıdvan Efe Taşkın, Ecren Hacer Yıldız, Zeynep Kazdal
Cumhuriyet Okulu’ndan; Melike Akgün, Çiğdem Canyılmaz, Tuğçe Uluman
Cemal Gürsel Okulu’ndan Sevilay Şayan, Nurdan Dinçer ve Sena Fırtına

HALK OYUNLARI
Usta öğretici Sevim Saniye Bekel’in hazırladığı Necip Fazıl İlkokulu/ Cemal Gürsel Ortaokulu Halk Oyunları, Emekli Öğretmen Ahmet İşsever’in çalıştırdığı Cumhuriyet Ortaokulu Geyve Yöresi Oyunları ile Anasınıfı öğrencilerinin oyunları beğeniyle izlendi.

ÖĞRENCİLER YARIŞTI
Cemal Gürsel Ortaokulu müdür yardımcısı Akın Gök ile öğretmen Mümin Şimşek’in yönetiminde yapılan, unutulmaya yüz tutan geleneksel yarışmalar yapıldı.
Simit yeme yarışı birincisi: Kerem Tavşan,
Yumurta yarışı birincisi: Betül Koyun,
Suda elma yeme yarışması birincisi: Mert Kara
Yoğurt yeme yarışması birincisi: Kerem Tavşan
Program resmi geçit ile sona erdi.

Mehmet AYDOĞAN
Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs