İlçemizin Kuş Cenneti Keşfedilmeyi Bekliyor

İlçemize 3 km uzaklıkta bulunan Safibey su merası, bir çok kuş türüne ev sahipliği yapıyor.
Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ

İlçemizin gizli kalmış köşelerinden birisi olan Safibey su merası, ziyaretçilerini bekliyor. İlçemize 3 kilometre uzaklıkta bulunan Safibey su merası, özellikle leyleklerin ev sahipliğini yapıyor.
Göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan Safibey su merası, içerisinde bulunan sazlıklar kuşlara yumurtlamaları için mekan sağlıyor. Bir çok kuş türüne ev sahipliği yapan Safibey su merası, durgun yapısı ve sakinliğiyle özellikle hafta sonları dinlenmek isteyenleri ve kuş meraklılarını kendisine çekiyor. Gün doğumu ve batımında güneşin Safibey su merası üzerinde bıraktığı manzara ise güzel görüntülerin oluşmasını sağlıyor.

GeyveHaber Haber Müdürü Mutlu Ertuğ ‘ un yaptığı açıklamada; Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ilçemize davet edilerek, Safibey su merasını inceleme yapılması sağlanmalıdır. Safibey su merası bölgesine tabelalar dikilerek tam bir koruma yapılması gerekli. Bölge koruma altına alındığında daha fazla leylek ve kuş türü bölgeye gelebilir. Buranın bir an önce ciddi bir koruma altına alınması gerekli. Ayrıca bölge turizme kazandırılarak ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

GeyveHaber
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs