Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Sakarya reisi, milletin adamını, cumhurun reisini bekliyor

AK Parti Sakarya il ve ilçe teşkilatları, başta büyükşehir olmak üzere alt kademe belediyeleri Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdoğan’ın Sakarya mitingine günler öncesinden hazırlandılar. Billboardlar ve raketler “Milletin Adamı Sakarya’da” afişleri ile donatılırken, şehir “Erdoğan, sen nereye biz oraya” pankartları ile süslendi.

AK Parti İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu, 16 Temmuz’da ki mitinge katılımın 22 Mart’ta yapılan ve 100 binin üstünde Sakaryalının izlediği tarihi mitingin üstünde olması için partide haftalar öncesi seferberlik başlattı. İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları miting öncesi bütün çalışmalarını tamamladılar. Neredeyse her köye miting günü otobüsler kaldırılacak. Ramazan ayında olmamamız ve havaların sıcak olması nedeniyle Kent Meydanı’na serinletici sitemler kurulacak. Kalabalıklar bütün Bulvarı dolduracağından sadece Kent Meydanı değil bütün Bulvar bir gelin gibi süslenecek.

AK Partililer günler öncesinden mitinge hazırlanırken Sakarya’da da birkaç haftadır halkın gündemini cumhurbaşkanlığı seçimleri oluşturuyor. Sokaklarda, iftarlarda, kahvelerde, ev ziyaretlerinde, çardak altı sohbetlerinde konuşulan konulardan birisi de cumhurbaşkanlığı seçimleri. Cumhurbaşkanlığı sürecinde adayların her söylemlerine, medya ve sosyal medyada ki konuşulanlara halkta eşlik ediyor.

Halkın son eğlencesi ise CHP ve MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Ekmek Ekmeleddin metaforu. Geçen hafta Sakarya’yı ziyaret eden İhsanoğlu’nun ziyareti fiyaskoyla sonuçlanmış, birkaç yüz kişi İhsanoğlu’na şehir ziyaretinde eşlik etmişti. Onuruna düzenlenen iftara CHP ve MHP’lilerin büyük bir kısmı ile birlikte STK’larda katılmamıştı. Sakarya’da CHP ve MHP tabanının bile destek vermediği İhsanoğlu’nu halk ciddiye almıyor. Halk, “çatıda ki adam” ve “Ekmek Eklemeddin” şeklinde adlandırdığı İhsanoğlu’na Sakarya’dan ekmek çıkmayacağını söylüyorlar. Yine Sakaryalı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Başbakan Erdoğan karşısında bir kez daha yenilmekten kaçtıkları için İhsanoğlu’nu meydana sürdüklerini düşünüyorlar.

AK Parti’ye oy versin vermesin hemen herkes için seçimin galibi şimdiden Erdoğan. Erdoğan’ı sevmediğini söyleyen bile hakkını teslim ediyor. İcraatlarını, cesaretini, iş bitiriciliğini, liderliğini takdir ediyorlar. Kısaca CHP ve MHP’lilerin gündemi bile Başbakan Erdoğan.

Sakaryalı Başbakan Erdoğan’a ayrı bir muhabbet duyuyor. Sakaryalı Başbakan Erdoğan’ı hep destekledi. AK Parti her seçimde Türkiye ortalamasının en az 10 puan üstünde bir oyu Sakarya’dan aldı. Sakarya’nın caddelerinde, sokaklarında, ilçe ve köylerinde halktan insanlarla konuşsanız ilk duyacağınız şeyler Erdoğan’ın hizmetleri oluyor. Kimi sağlık reformlarını, kimileri duble yolları ve hızlı treni, eğitimdeki gelişmeleri, artık uçağa binerek her yere gidebilmelerini, devlet dairelerindeki işlerinin eskiye oranla kolayca hallolması, iyi muamele görmeleri hemen her ağızdan çıkan siyasi mülahazaların başında geliyor. Sakaryalılar açılım sürecine de canı gönülden destek veriyor. Çocuklarını askere can korkusu olmadan göndermeleri onları rahatlatmış/mutlu etmiş.

Sakaryalı büyük bir coşkuyla Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ı bekliyor. 16 Temmuz’da bir kez daha Kent Meydanını ve Bulvarı dolduracaklar. Muhabbetle bağlı oldukları, ailelerinden ve kendilerinden biri gibi gördükleri Erdoğan’ı yüz binlerle karşılayarak destekleyecekler.

Başbakan Erdoğan’ın, 25 Aralık’ta ki yüz bine yakın kişinin katıldığı Sakarya mitingi Paralel Yapı’nın 17-25 Aralık’ta ki darbe girişimlerini kadük bırakırken ve Erdoğan’a olan halk desteğinin çığ gibi büyümesine neden olurken, 22 Mart’ta ki miting ise 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını erkenden ilan etmişti. Hiç şüphesiz ki Sakaryalı 16 Temmuz’da bir kez daha tarih yazmak için Kent Meydan’ı ve Bulvarı dolduracaktır. Yeni Türkiye ve Sakarya’dan yana olan, çocuklarına, torunlarına biz 25 Aralık’ta, 22 Mart’ta, 16 Temmuz’da ve 10 Ağustos’ta “ tarih yazdık”, “halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanlığı seçimin de ben de oy kullandım” demek isteyenler; vesayete, statükoya son vermek isteyenler, kısaca Yeni Türkiye ve Sakarya’nın tarihini yazmak isteyenler, 16 Temmuz’da Kent meydan’ı ve Bulvar’da olacaklar. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs