Basın İktibas Basın İktibas Basından

Hepimiz Ermeniyiz Diyenler Danıştayın Kararına ne Derler Acaba?

Hrant Dink’in öldürülmesi sonrasında binlerce kişi sokağa dökülüp, “Hepimiz Hrant’ız. Hepimiz Ermeniyiz” diye slogan attılar.
Bu sloganlar kamuoyunda geniş kesimler tarafından eleştirildi.
Sloganları savunanlar ise, iyiniyetli olduklarını, ifadelerin sembolik olduğunu, amacın ezilmişliğe karşı çıkış olduğunu, mağdurlara destek olduğunu, temel hakların kısıtlanmasına karşı dik duruş amacı taşıdığını söylediler. Anlattıklarına göre, sloganlardaki “Hrant” ve “Ermeni” ifadesi, aslında direkt “Hrant”ı ve direkt “Ermeni”yi hedeflemiyordu.. Her ezilen bunun içinde idi. Her mağdur, her hakkı çiğnenen bu kapsamda idi..
Bir ayrıntı, İsmet Berkan’dan tutun, Yalçın Doğan’a kadar karteldeki hemen herkes bu sloganlara destek verdiler..
Şimdi Hrant için sokağa dökülenlerden “Hepimiz Hrant’ız”, “Hepimiz Ermeniyiz” diye slogan atanlara, o sloganları savunanlara kadar herkese bir samimiyet testinde bulunalım.
Hrant’ın yaşam hakkına sahip çıkanların görmesi gereken bir mağduriyet haberi geldi Ankara’dan.. Buyrun; sahip çıkmanız gereken bir ezilmişlik, bir yasak haberi.. Hem de taptaze bir haber..
Açık liselerin imtihanında “baş açık olunur”’ diye bir düzenleme olmaması hakkında, Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermiş.. Haydi buyrun bakalım!. Ezilmişlerin hakkını korumak için, müslüman olduğunuz halde, “Hepimiz Ermeniyiz” diye slogan atılmasına bile cevaz veriyorsunuz ya.. “Ne kutsal bir iş yapıyoruz ki, mağduru koruyoruz. Mağdurun yanında duruyoruz. Mağduru korurken, mağdurla özdeşleşmek için, dinimizi bile terketmiş görüntüsüne girebiliyoruz” diyorsunuz ya...
Haydin size bir mağdur daha..
Açık Lise imtihanına girmek isteyen öğrenciye, illa “baş açık olacak” dayatmasında bulunun diyor Danıştay!
Buyrun, bu mağduriyete de bir tepki koyun bakalım..
Yanlış anlaşılmasın, Danıştay’ın ‘olmaz’ dediği düzenlemede, “baş örtülür” diye bir madde yok. Ne “baş örtülür” diye bir madde var, ne de “baş açık olur” diye..
İsteyen başı açık gelecek. İsteyen de başı örtülü..
Zaten dışardan lise bitirenler için de çok normal bir düzenleme bu...
Ama Danıştay diyor ki, “Hayır; yönetmeliğe, mutlaka ‘baş açık olacak’ diye bir madde koyacaksın. İmtihana girenlerin haklarını bu yönde kısıtlayacaksın. Kısıtlamazsan, yönetmeliğin yürütmesini durdururum.”
Demiş ve de durdurmuş!
Şimdi Hrant’ın cenazesine katılanlar, hazır ayakları açılmışken, şöyle Danıştay’ın verdiği karara karşı da sokaklara dökülüp, “Hepimiz başörtülüyüz” diye bir sloganda buluşurlar mı acaba?
Evet, ne dersiniz?
Hrant’a sahip çıkanlar, gerçekten Hrant’ın yaşam hakkı için o cenazeye katıldı iseler, 301’in kaldırılmasını isterken, gerçekten temel hak ve özgürlükler amacıyla bu taleplerini yineliyorlarsa, dışardan açık lise imtihanına girmek isteyen kız öğrencilere, hatta yaşını başını almış kadınlara “baş açık olur” dayatması peşinde koşan Danıştay’a da bir protestoda bulunmaları gerekmez mi?
Eğer temel haklar konusunda samimi iseler tabii!
Bugün gazeteleri açıp bakınız.. Eminim hiçbirisi, köşe yazısını bu konuya hasretmeyecek. Hiçbirisi gazetesinde bu konuyu haber olarak bile vermeyecek. Verecek olanlar da, Danıştay’a destek yönünde haber yapacaklar.
Şimdi bu ikiyüzlü insanlara “yuh olsun hepinize” demeyelim de ne diyelim?
Hükümete 301 değişikliği için baskı amacıyla eleştiriler getirip, Hrant’ın katlini de “Katil 301” diye sloganlarla protesto edenler, edenleri alkışlayanlar, gerçekten özgürlükleri hedefliyorlarsa, öğrencilere başı açıklık dayatması getiren Danıştay’a da taze taze eleştiri getirmeleri gerekmez miydi?
Birisinde zaten mevcut kanundaki kısıtlama.. Onun değiştirilmesini istiyorsunuz..
Diğerinde ise, mevcut yönetmelikteki özgürlüğün, daraltılmasını isteyen bir karar!
Bence 301’e gösterilen tepkinin, yüz bin misli fazlasını Danıştay kararındaki özgürlüğü kısıtlayıcı isteğe getirmeleri gerekir.. Özellikle de “Hepimiz Ermeniyiz” sloganı atanların..
Samimiyet testinden başarı ile geçebilecek gazeteci, yazar, sivil toplum kuruluşu yöneticisi kimseyi tanıyor musunuz?
Parmakla sayılır birkaç kişi dışında, kimseyi tanımıyorum ben..
Hepsi, “Ermeniyiz” demeye koşarlar da, örtülünün hakkını savunmaya gelince, toz olurlar hemen.. Böylece anlaşılır hesap ne imiş! Amaç ne imiş!


Ali İhsan KARAHASANOĞLU Vakit #

YAZARIN SON YAZILARI

KUR'AN SİYASETİN KALBİNE İNMİŞTİR.

KUR'AN SİYASETİN KALBİNE İNMİŞTİR.

siyaset ve din
Sakarya yaşanabilir iller arasında kaçıncı?

Sakarya yaşanabilir iller arasında kaçıncı?

Aylık iş ve ekonomi dergisi CNBC-e Business, Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri araştırmasının üçüncüsünü açıkladı. Sakarya en yaşanılır kent sıralamasında 56. sırada yer aldı.
Sağ Yanağa Tokat, Mubahtır! Ya Sol Yanağa?

Sağ Yanağa Tokat, Mubahtır! Ya Sol Yanağa?

Dün çetelerin üzerine gitmediği için siyasi otoriteyi yerden yere vururken bugün çetelerin üzerine giden siyasi iradenin önüne set çekiliyor! Demek ki Susurluk'taki temel kaygı, çetelerden arındırılmış şeffaf bir yönetim değil; 'ötekinin çetesi'ne dokunmakla sınırlıymış.
AKP SEÇMENİ, PARTİSİYLE “ÖZDEŞİM” KURDU

AKP SEÇMENİ, PARTİSİYLE “ÖZDEŞİM” KURDU

Yenihaber Gazetesi'den Mustafa Topkara, muhtıra sonrası AKP seçmeninin partisiyle kurduğu ilişkiyi açıklıyor.
Alışverişte fiş almayana 28 YTL ceza kesilecek

Alışverişte fiş almayana 28 YTL ceza kesilecek

yoklama yapmaya yetkililer tarafından yapılan denetimlerde belge alınmadığına ilişkin olarak nihaî tüketiciler nezdinde düzenlenen tutanaklara istinaden 27,80 yeni lira özel usulsüzlük cezası kesilebilecek.
Telefonlarım dinleniyor şüphesi!

Telefonlarım dinleniyor şüphesi!

Sakarya'da telefonları kimler, nasıl dinliyor?

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs