Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.

Bir yerden başlasa gerisi gelecekti sanki. Ama başlamak konusunda hiçbir ipucu bulamıyordu o an. Ne bekliyordu? Zihninde bir ampul belirmesini falan mı umuyordu acaba? Bilinmez. İnsan işte nereden bilebiliriz ki davranışlarını yönlendiren içsel dinamiklerini. Her biri ayrı bi dünya bu beşer takımının anla anlayabilirsen. Neyse en sonunda bıraktı işte çok şükür ampul davasını ve başladı bi şekilde. Başladı ama gerisini nasıl getireceği ile ilgili bi fikri yoktu. Kalktı ayağa ve evden çıkarak merdivenlere kurdu otağını. Garip miydi? Amman kime ne? Dünyada nice gariplikler vardı şimdi kim dert ederdi ki bunu zaten. Belki burada daha rahat devamını getirebilirdi. Komşu teyzeler kapı önü muhabbetindeler sanırım ve gelen komşu teyze seslerine gidiyor aklı ama bakalım ne yapacak şimdi? Merakla takip ediyorum ben de. Anlatacağım size de peşindeyim merak etmeyin. Ben kim miyim? Ne yapacaksınız canım sizin gibi işlerin nereye gideceği de dahil birçok mevzuyu öğrenmeye istekligillerden biri diyelim bitsin gitsin.

Ha ne diyorduk. Merdivenlerdeydi bizimki. Komşuların sesleri fona dönüşmüş kaldırmış başını bana bakıyordu o da az önce işte. Demek o da bizim gibi işlerin nereye gideceği de dahil birçok mevzuyu öğrenmeye istekligillerden ki dikkatini çektim. Nereden mi biliyorum? Böyleyizdir biz işte nerede enerjisi dikkatimizi çeken bi insan veya bi olay görsek hemen oraya yönelir ilgimiz. Ama laf aramızda daha pek talimli değil gibi gözlerini kaçırmakta geç kaldı. Bana bakarken 2 saniye kadar yakaladım gözlerini. Hemen görmezden geldim tabi. Birbiriyle alakadar iki enerji çarpışsaydı tepkime gerçekleşebilirdi maazallah. Neyse neyse işine döndü çok şükür. Belli ki önemli bi işin üstünde. Ben de artık dikkatini çekmiyorum onun zaten. Rahatça izlemeye devam edebiliriz. Ooo iyice girdi işin içine. Yoğunlaşmaya başlıyor sanırım. Boynunu ve omuzlarını sağa sola getirip götürdü. Gevşemeye çalışıyor anlaşılan. Kolları ve parmakları içinde aynısını yapıyor şuan. İnşallah işe yarar ve odaklanır bakalım. Onun için dua edelim. İhtiyacı var gibi.

Rabbim onun tıkanıp kaldığı bu yol ayrımında yegane yardımcısı Sensin. Zihnini ve kalbini berrak, yolunu ve bahtını aydınlık kıl.

Ne mi diyorum? Dua edelim dedim ya. Dua ettim işte. Amin desenize canım ne duruyorsunuz. Aaaa tamam işte böyle. Yalnız arkadaki yeşil gömlekli beyefendi amin demedi sanki. Lütfen lütfen sizde… Tamamdır işte şimdi oldu. Biz öyle basit meraklılar değiliz lütfen. Nefsimiz için değil merakımız idrakimizi arttırmak ve müşahede edenlerden olabilmek için tüm bunlar. Bu da bizi basit meraklılardan ayıran o noktalardan biri işte.

Neyse kendimize daldık. Ne yapıyor bakalım şuan. Küçük bi ara verecek sanırım. İçerden yemeğe çağıran bi ses geldi de. O da "Tamaaam.” Dedi. Son olarak bi şeyleri toparlayıp kalkacak sanırım. Sesler devam ediyor çünkü. Ha işte kalktı. Bekleyelim bakalım. Dönünce neler yapacak.

Yemek bitti bulaşık faslına geçti sanırım. İçeriden gelen tabak çanak sesleri onu gösteriyor. Beklemedeyim.

Uzadı gelmesi zira akşam ezanı okundu bu ara namazdan sonra gelecek. Ben mi? Kıldım şu üst sokaktaki cami de canım az önce. Yeşil gömlek beyefendi ile beraber gittik hatta ve şöyle en sosyal mesafelisinden bi namaz kıldık. Eeee biz safların arasını açtıkça açmıştık zaten manevilerde ya Rabbim de sağlam bi uyarı lütfetti bizlere çok şükür. İbret alanlardan oluruz inşallah. Aaa bakın bakın arkadaki gamzeli minnoş teyze de geliyor hızlı adımlarla. Namazdan olsa gerek. Gel teyzecim gel daha gelmedi bizimkisi.

Ha işte geldi geldi bizimkisi. Oturdu yine merdiven başına. Devam ediyor sanki. Bir şeyler karaladı. Yanaklarını elleri arasında sıkıştırıp derin bi nefes aldı ve düşündü. Zorlanıyor sanırım. Dur dur hızlandı biraz. Kalemi baya baya alt sıralara iniyor hızlıca. Yazıyor… Yazıyor..

Ne dediniz yeşil gömlekli beyefendinin yanındaki ürkek bakışlı amcacım? O kadar ürkekti ki ses tonunuz duyamadım. Ne yazdığını merak ediyorsunuz. Aaa evet kabul hepimiz merak ediyoruz ama o kadarı bize düşmez hepimizin de bildiği gibi. Bu onun özeli. Niye güldünüz şimdi gamzeli minnnoş teyzenin çapraz karşısındaki ekoseli etekli küçük hanım? Utanmayın canım utanmayın hadi söyleyin. Şuanda mı onun özeline giriyoruz? Hayır canım hayır dedim ya biz işlerin nereye gideceği de dahil birçok mevzuyu öğrenmeye istekli bir topluluğuz sadece. Hem dedim ya nefsimiz için değil bizim merakımız idrakimizi arttırmak ve müşahede edenlerden olabilmek için tüm bunlar. Bi hocam vardı lisedeyken ve “Her şeyi yaşayarak öğrenemezsiniz. Kitaplardan, diğer insanlardan… ” diye laflar ettiydi günün birinde. Onun gibi bi şey işte bu da. Tamam canım tamam. Dökmeyin yüzünüzü gamzeli minnnoş teyzenin çapraz karşısındaki ekoseli etekli küçük hanım. Anlıyoruz sizi. Topluluğumuzun yeni üyelerindensiniz. Gençsiniz toysunuz daha olur öyle şeyler.

Neyse kendimizi müşahedeye dalmayalım. Asıl mevzumuza odaklanalım. Bak hala yazıyor. Yazıyor. Durdu. Derin bir nefes aldı. Omuz başlarını ovuşturdu. Aaa bana baktı. Vallahi aleni bi şekilde baktı. Görmezden geliyorum şuan. Ama bi bakayım. Aaa bakıyor bakıyor hala bakıyor. Ayağa kalktı. Bana doğru geliyor. Geliyor. Ne yapmalı acaba? Vallahi geldi.

Gördünüz de mi gördünüz ne yaptığını. Elindeki kağıdı bırakıp gitti. Efendim açalım mı diyorsunuz yani en öndeki çalışkan öğrenci gözlüklü genç. Aaa tamam canım kendi aranızda konuşmayı bırakın. Tamam açıyorum ve sesli bi şekilde okuyacağım. Açtım. Okuyorum.

“Selamun aleyküm kardeş. Başta ben öyle zannediyorumdur dedim ama yok yok baya baya benden yana bakıp bakıp konuşuyorsun. Anlaşılan sen de işlerin nereye gideceği de dahil birçok mevzuyu öğrenmeye istekligillerdensin. Seni daha önce buralarda hiç görmemiştim ama korkma kurallarımıza sadığım. Bi yerde farklı bi gruptan olan işlerin nereye gideceği de dahil birçok mevzuyu öğrenmeye istekligillerden birini görürsek birbirimizi görmezden geliyoruz elbette. Ama not bırakmak da bi sakınca olmadığını düşündüm. Seninkiler çok merak etti belli. Bi de az önce içeri girip çıktım ya o ara da beklemişsiniz. Eee o kadar sabretmişsiniz bi karşılığı olsun istedim. Ne yapmaya çalıştığımı merak ediyorsunuz de mi?

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak. Gerçi siz bunları biliyorsunuzdur zaten ya. Bilmeseydiniz ben gibi birinin başını beklemekten çoktan sıkılıp gitmiştiniz. Öyle işte. Dua içinde Allah razı olsun. Rabbim sizleri her iki dünya da aziz kılsın ibret almak için müşahedeedengiller. Selamla. Allah’a emanet.”

Bitti.

Evet çok doğru söylediniz yeşil gömlekli kardeşim. Laf söylemek yerine payımıza düşeni almak için dağılsın bugün müşahedeedengiller. Hadi bakalım. Hayırlı akşamlar. Allah’a emanet.

#musahede #merak #idrak

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.
Habersiz Monologlar

Habersiz Monologlar

Hak şerleri hayr eyler Zan etme ki ğayr eyler Ârif ânı seyr eyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs