SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE İLE RÖPORTAJ

Gazeteci Öğretmen Mehmet Aydoğan, Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Ekrem Yüce ile röportaj yaptı.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

EKREM YÜCE KİMDİR?

* Sayın başkanım sizi tanıyabilir miyiz?

Sakarya'nın Geyve ilçesinin Çengel Köyünde 1954 yılında dünyaya geldim.
İlk ve orta öğrenimimi Pamukova’da, liseyi Kırklareli Atatürk Lisesi ile Adapazarı İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladım. Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümünden Yüksek Mühendis olarak mezun oldum. Devlet memurluğu ve çeşitli idari görevlerde bulundum. Adapazarı Merkez Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı,ÇAY-KUR Genel Müdürlüğü, Erenler Belediye Başkanlığı, DOKAP( Doğu Karadeniz Projesi) başkanlığı yaptım. 2019 yılından beri de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

 

SAKARYA SAĞLAM ADIMLARIN İZLERİNİ TAŞIYOR

*Sayın Başkanım, "Halka hizmet, Hak'ka hizmettir" düşüncesiyle 16 ilçeye hizmetten hizmete koşuyorsunuz. Size 24 saat yetiyor mu?

24 saat yetmiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda elimizden gelen gayreti gösterdik. Canla başla çalışan tüm ekip arkadaşlarımızla, iştiraklerimizle şehrimiz için 5 yılda 243 projeyi hayata geçirdik. Her bir projemizin, şehrimizin dört bir yanında fark oluşturduğunu, sürdürülebilir kalkınmanın kapılarını araladığını görüyoruz. Eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar geniş bir yelpazede şekillendirdiğimiz bu projeler, şehrimizin her alanında attığımız sağlam adımların izlerini taşıyor.

Tarım, sanayi, üretim, eğitim ve sosyal alanda örnek çalışmalarımız var. Şehrin altyapısına ve üstyapısına birçok proje gerçekleştirdik. Aynı istikrarla, bu kenti parlayan bir yıldız yapmak için gündüz-gece çalıştık.

 

DAHA GÜÇLÜ VE GÜZEL BİR SAKARYA

Tamamlanan projeler arasından ön plana çıkan projelerimiz: Şehre ciddi anlamda değer katan Sakarya Köprülü Kavşak Projesi, SCADA Sistemi, Sosyal Sevgi Mağazası, Sosyal Market, Ters Ev, Aşevi, Uçak Kafe ve Restoran, Sakarya Millet Bahçesi, Sakarya Karaman Engelsiz Millet Bahçesi Projesi’ni tamamladık. Çalışmalarımızla Uluslararası Bisiklet Şehri Unvanı’na layık görüldük. Üretim, istihdam ve gelir kaynağı olan Bal, Süt, Şifa, Kabak ile Çay Evi, Hanımeli Pazarı ve Kadın Kooperatifleri, HAVASAK, Pamukova Seyir Terası, Ormanpark, Millet Kıraathanesi, Nehir Çikolatası, Erenler Yöresel Pazaryeri, Geyve Yöresel Pazaryeri, Yağcıbedir Halı Üretim Atölyeleri, Bahçem Bitki Teşhir Merkezi Projesi’ni hayata geçirdik. Tarımda-hayvancılıkta örnek olacak Yeşil Hazine Endüstriyel Kenevir, Hastalıktan Ari Manda Çiftliği, Solucan Gübresi Üretim Çiftliği, Kültür Ortamında Salep Yetiştirilmesi, Safran Yetiştiriciliği, Çilek Yetiştiriciliği, İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği, Kozmetik Ürünler Üretimi ve Tıbbi ve Aromatik Yağ Üretimi projelerini süratle tamamladık. Daha güçlü, güzel ve gelecek vadeden Sakarya için umudumuz ve gayretimiz çok büyüktür. Benden sonra belediye başkanı olacak arkadaş da projeleri devam ettirecektir.

 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Projelerimiz vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmeyi ön plana çıkarıyor. ‘Gönül Belediyeciliği’ şiarıyla hareket ettik. Çocuk, genç, yaşlı demeden her bir vatandaşımıza hizmet için çalıştık. Bunun yanında her alanda, her konu başlığına Sakarya’da yaşama ve insana dokunan yatırımlar yaptık. Üretime teşvik, kalkınmaya destek olmak için örnek model olacak projeler yaptık. Verdiğimiz sözleri yerine getirdik.

 

Ben çalışmayı seviyorum.

Ben Geyveliyim. 5 yıl boyunca gündüz-gece demeden; Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Söğütlü, Serdivan ve Taraklı ilçeleri arasında ayırım yapmadan hizmet götürmek, hemşerilerimizi memnun etmek için ekip arkadaşlarımla beraber "Gönül Belediyeciliği" sevdasıyla koşturduk.

 

GENÇLERE TAVSİYELER

-Geleceğin teminatı olan gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Gençlerin öncelikle kendilerini, ailelerini, ülkemizi sevmelerini; kötü alışkanlıklardan, bağımlılıktan uzak durmalarını tavsiye ederim. Okuyup vatanımıza, milletimize hayırlı birer evlat olsunlar. Bizim köyden, bizim mahalleden bir şey olmaz demesinler. Gayret bizden, takdir Allah'tan.

 

HAYAT DEVAM EDİYOR

*1999-2003 tarihleri arasında Erenler belediye başkanlığı, 2019 yılından beri de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulundunuz. Çok güzel hizmetler yaptınız. Şunu da yapabilseydim dediğiniz var mı?

 

Allah'a şükür Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı olarak vaat ettiğimiz ve tasarladığımız projeleri bitirdik. Ama insanoğlu yaşadığı müddetçe yiyip içmesi gerekiyor. Hayat devam ettikçe de insanın yapmak isteği hizmetler de bitmez.

 

RAMAZAN AYI, PAYLAŞMA AYIDIR

*Ramazan ayı içerisindeyiz. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?

Tüm Müslümanları, Ramazan’da zulüm altında olan mazlum Filistin ve Gazze’deki evlatlar için dua etmeye, harekete geçmeye çağırıyorum. Ramazan bizi; paylaşmaya, karşılıksız iyiliğe, kimsesizlerin kimsesi olmaya davet etmektedir. Üzerimizde bıraktığı bu halet-i ruhiye ile hepimiz hem ülkemizdeki hem de dünyadaki kardeşlerimiz için dua ediyor ve fedakârlıkta bulunuyoruz. Özellikle bugünlerde yüreğimizin sızısı olan Filistinli kardeşlerimize bol bol dualar ediyoruz. İnsani yardımlarımızla, samimi haykırışlarımızla, yaptığımız boykotlarla Gazzeli kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz.

 

ÖLMEDİK, HAYAT DEVAM EDİYOR

*Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını anlınızın akıyla tamamlıyorsunuz. Hemşerilerimize veda mahiyetinde ne diyeceksiniz?

Ölmedik, daha buralardayım. Bir müddet yurt dışında olma durumum da var. Arada gelir giderim. Kardeşçe her zaman sizin yanınızda destekçinizim. Her zaman sizin aranızda yer alacağım. Yusuf Alemdar kardeşimiz de gelip projelerimizi devam ettirecektir. 5 yılda elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ben tüm mesai arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum, onların da hakkını helal etmelerini istiyorum. Sakaryalı hemşerilerime, tüm yurdumun güzel insanlarına sevgi, dostluk ve huzur diliyorum.

 

BAKAN OLMANIZI DİLERİZ

-Sayın Başkanım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görev süreniz doluyor. İnşallah Tarım ve Orman Bakanı olursunuz, sizi Ankara'ya uğurlarız. Cenabı Allah sizlere sağlık ve huzur versin. Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

MEHMET AYDOĞAN

 

 

 

 

 

#ekrem #yuce #aydogan #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs