Adapazarı MEM Cevherli ile röportaj

Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli: “Öğretmen, öğrenci ve veli üzerine düşen görevi yaparsa, eğitimde istediğimiz hedefe ulaşırız.” dedi.
Editör Editör

*Sayın Müdürüm öncelikle değerli vaktinizi ayırarak bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bize kendinizi tanıtır mısınız?

-Adım Ziya Cevherli.1960 yılında Hendek ilçesinin İkramiye Köyünde doğdum. 1980-1981 öğrenim yılında Adapazarı İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldum. 1985 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1986 yılında mezun olduğum liseye meslek dersleri öğretmeni olarak atandım. 1996 yılında aynı okulda müdürlük görevini 2008 yılına kadar devam ettirdim. 2008 yılında Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirildim ve halen bu görevi sürdürmekteyim.

 

*Eğitim alanında olmazsa olmazınız nelerdir?

-Eğitim ve öğretim meslekler arasında en ehemmiyetlisidir ve bu çalışmaya bütün herkesin destek olması gerekir. Özellikle; okul, aile ve çevre üçgeninin uyumlu hareket etmesi gerekir. Aksi takdirde eğitimde hedeflerimize ulaşmamız mümkün olmayabilir. “Her yerde eğitim” bizlerin amacı olmalıdır. Ayrıca eğitimde her zaman değişim ve yenileşme bizlere çağı yakalama açısından fırsatlar sunacaktır. Değişen teknolojik gelişmelerin, eğitim ve öğretime uyarlanması da takip edilmesi gereken önemli bir durumdur. Eğitimde zamanın iyi kullanılması, planlı ve programlı hareket edilmesi ve yarının gerçekleri olan yavrularımıza ufuk verilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

*Eğitimde en büyük hayaliniz nedir? Sizce bu hayalin neresindesiniz?

- Eğitimdeki en büyük hayalim; o körpe fidanların büyüyüp, gelişip meyve verdiklerini görmektir. Memleketimizin her köşesinde o taze dimağların, yetişmiş yavruların “Bismillah” deyip memleket sevdası için çalıştıklarını görmek, beni mutlu eden en büyük hadise. Okuyup mevki- makam sahibi olmuş bazı öğrencilerim bizleri hatırlayıp ziyaret ediyor ya da isimlerini güzel etkinliklerde duyuyoruz. Bunların hepsi bizim için bir övünç kaynağıdır.

*Sayın Müdürüm İlçemizdeki eğitim adına sizi etkileyerek duygulandıran bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

- Geçtiğimiz günlerde Van depremi dolayısıyla küçücük yavrularımızın simit paralarını toplayarak, Van’daki arkadaşlarına göndermeleri, oradaki öğrenci arkadaşlarına sahip çıkmaları beni çok duygulandırdı.

*Adapazarı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapmak nasıl bir duygu? İlçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü yapmanın avantajlı ve dezavantajlı yönleri nelerdir?

- Böylesine ulvi bir sorumluluğun omuzlarımızda olmasını onur verici bir durum olarak değerlendiriyorum. Bu meyanda birçok meslek varken öğretmenliği seçen meslektaşlarımı kutluyorum. Öncelikle bu bir sevda… Bu işin neresinde olursanız olun hepsi kutsal bir görevin parçaları. Allah, bu görevin ifasında hakkını vermeyi hepimize nasip etsin. Bunun yanında insanın kendi memleketinde görev yapması elbette bir takım avantaj ve dezavantajları beraberinde getirmektedir. Genel olarak bu dezavantajları, avantaja dönüştürerek hareket etmeye çalıştık.

 *Ülkemiz açısından eğitim sistemimizi değerlendirir misiniz?

- Ülkemizde eğitim her geçen gün iyiye gitmekte olduğunu görüyorum. Sistemin sorgulanması, eksikliklerin tespit edilmesi ve bu bağlamda bir takım yapılandırma, program ve projelerin uygulanması şeklinde yapılan çalışmaların bir şeyleri değiştirdiğini müşahede ediyoruz. Tabi ki eğitim de daha çok gayret göstererek bir hayli mesafe almamız icap etmektedir.


*İlçemizde eğitim durumunu nasıl görüyorsunuz?

-İlçemizde eğitim-öğretim faaliyetleri idareci ve öğretmen arkadaşlarımızın büyük çaba ve gayretleriyle devam ediyor. İlçemizde bakanlığın projelerinin ve ilimizin projesi olan SEBAP çalışmaları hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmektedir. Adapazarı ilçesi, ilimizin başarısında lokomotif görevini üstlenmiştir. Temennimiz her geçen gün ilçemizin başarısının artmasıdır. Bu konuda eğitim gönüllüsü meslektaşlarıma güvenim sonsuzdur.

*Eğitim camiasına bir mesajınız var mı?

- Başarının yolu çalışmaktan geçer. Eğitim-öğretimde öğretmen, öğrenci ve velilerin kendilerine biçilen görevleri bihakkın yerine getirirlerse sorun gibi görünen durumların kolay bir şekilde halledildiğini göreceklerdir. Bu meyanda bütün idareci, öğretmen ve öğrencilerimize eğitim yaşamlarında başarılar dilerim…


Betül KURTULMUŞ /Göknur CENGİZ
Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs