Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Bayrak’tan AVM tepkisi

TOKİ tarafından yıkılması planlanan Atatürk Stadının olduğu alana, AVM yapılacağının ortaya çıkmasının ardından tepkiler giderek artıyor.

Son olarak Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Bayrak da dün bir basın toplantısı düzenleyerek partisi adına tepkisini dile getirdi.

Bayrak basın toplantısında, TOKİ’ye devredilen ve yıkılması planlanan Atatürk Stadyumu'nun arazisinin, yeşil alandan çıkarılarak ticari imara açılmasının doğru olmadığını söyledi. Bayrak ayrıca stadyum yerinin,Sakarya'nın nefes alma bölgesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, mevcut Çark Mesire ve stad birleştirilerek Kentpark'a eş yeni büyük bir park olarak Sakarya'ya kazandırılmalıdır dedi.

İl Başkanı Bayrak basın toplantısında ,alanın neden AVM yapılmaması gerektiğini de gerekçeleriyle açıkladı.

Buradan çok fazla detaya girmeyeceğim…

Çünkü basın toplantısının ayrıntıları, bugünkü gazetemizde, geniş bir şekilde yer alıyor.

Öncelikle belirtmek isterim ki Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Bayrak’ın bu konudaki açıklamalarına sonuna kadar katılıyor, altına imzamı atıyorum.

TOKİ’nin kendi başına karar alarak ,bu şehirde yaşayan insanların, hiç fikrini almadan , şehrin imar yapısını bozarak , ben yaptım oldu bitti mantığıyla hareket etmesi hiç bir şekilde kabul edilemez. TOKİ bu projeden biran önce vazgeçmeli ve o alanı tıpkı Bursa’da olduğu gibi park yapılmak üzere Sakarya’ya hediye etmelidir.

 Bu arada göreve geldiği günden bu yana , TÜPRAŞ gibi önemli bir konuyu daha Sakarya Kamuoyunun dikkatine sunduğu için Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Bayrak’ı tebrik ediyorum. Bu şehir dedikoduları bir tarafa bırakıp , asıl sorunlarla uğraşmalı ve en önemlisi de birlikte hareket etmelidir.

Aksi takdirde stadın ortasına bir gecede AVM’yi dikerler, bizde baka kalırız.

AK PARTİ’DE OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTI

2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçime ,şunun şurasında 5 ay gibi bir zaman kaldı.Siyasi partiler daralan süre nedeniyle çalışmalarına hız vermiş durumdular. Yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylarının başvurularını kabul etmeye başlayan AK Parti’de il ve ilçe başkanlarının durumu merak ediliyor.

İstifa mı edecekler, görevde mi kalacaklar?

Bu sorunun cevabı yakında belli olacak.

Dün Ankara’da önemli bir toplantı vardı.

AK Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimlerde teşkilat yöneticileri ve il başkanlarının da görüşünün alınacağı olağanüstü toplantı dün Ankara’da gerçekleşti.

Önceki gün TBMM’nin yeni yasama döneminin açılışından sonra ,AK Parti MYK toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşulması beklenen konuların başında ,yerel seçimler yer alıyordu.

MYK toplantısının ardından dünde, Ankara’da il başkanlarının da katıldığı önemli bir bir toplantı gerçekleşti. Doğal olarak da teşkilatlarda yönetici konumunda olan ve yerel seçimde aday olmayı düşünen AK Partililerin gözleri Ankara’daydı.

 

Bakalım dün yapılan toplantı sonrası, Ankara’dan il başkanlarının yerel seçimlerde adaylıklarına yönelik yeşil ışık yanacak mı?

Öte yandan AK Partide adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından bilindiği üzere temayül yoklaması yapılacak. Bu konuda henüz bir tarih açıklanmasa da edindiğim bilgilere göre ,temayül yoklamasının Kasım ayının ikinci haftasında yani 9-17 Kasım tarihleri arasında bir tarihte yapılacağı yönünde.

Muhtemelen de Kasım ayı sonu , yada Aralık ayı başı gibide kesin adaylar açıklanmış olacaktır düşünüyorum.

 İLK BAŞVURU BAŞKAN ALEMDAR’DAN


AK Parti’de aday adaylığı başvuruları başladı. Tabi gözlerde AK Parti teşkilatlarına çevrildi. Kimler adaylık için başvuru yapacak , işin açıkçası herkes merak içinde. Özelliklede AK Parti camiası. Dün bu konuda Serdivan AK Parti İlçe teşkilatında ,hareketli saatler yaşandı. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ,aday adaylığı başvurusunda bulundu. Böylelikle başkanlar arasında ilk adaylık başvurusunu da ,Başkan Alemdar yapmış oldu. Kendisine şimdiden hayırlı olsun diyelim. Alemdar Serdivan’da oldukça sevilen bir başkan. Anketlerde de bir hayli yüksek çıktığı biliniyor.Yeniden aday gösterilmesi durumunda seçimleri şuan itibarıyla rahat kazanacak gibi görünüyor. Tabi diğer partiler henüz adaylarını açıklamamış durumda. Ama ben her şey rağmen, şu anki tabloya bakıldığında seçimleri zorlanmadan kazanacağını tahmin ediyorum. Tekrar hayırlı olsun.

NOT : Dün gündem bir hayli yoğundu. Akyazı ile ilgili kulisleri bir türlü yazamadım. Bu gidişle ben yazana kadar aday da açıklanmış olacak herhalde. Neyse yarın gündemi bir taraf bırakıp Akyazı’yla yolumuza devam edeceğiz. Tabi okuyucularımdan bir türlü sözümü yerine getiremediğim içinde özür diliyorum. Yarın hatamı telafi etmiş olacağım. #

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs