Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

Sakarya özellikle son yıllarda büyük bir değişime sahne oluyor. Önümüzdeki 5 yıl Sakarya için değişim ve gelişim sürecinin daha da artacağı bir dönem olacak. Şehrin kuzeyinden geçecek olan Kuzey Anadolu Otoyolu Projesi, 3’ncü köprü bağlantısı, Yeni YHT hattı, Adapazarı Karasu Demiryolu Hattı Projesi ve Liman Projesinin tamamlanmasıyla birlikte, Sakarya kalkınmışlık açısından Türkiye’nin gözde şehirleri hedefinde olma yürüyüşünü kararlılıkla sürdürüyor.


 Bu gelişim sürecine başta Büyükşehir Belediyesi ve SATSO gibi şehrin dinamik kuruluşları yaptıkları çalışmalarla destek verirken, ne yazık ki başta SEDAŞ gibi çağın gerisinde kalan, hiçbir vizyonu olmayan hantal kurumlar ise Sakarya’nın gelişim sürecine bırakın destek vermeyi adeta köstek oluyorlar. Sakarya bu hantal kuruluşlar nedeniyle sorunlu bir şehir görüntüsü çizerken, gelişim süreciyle de sıkıntılar yaşıyor. SEDAŞ’ın Sakarya’nın gelişim hedeflerine yönelik gerekli enerji yatırımlarını hayata geçirmemesi nedeniyle şehir en ufak bir kar yağışında bile karanlığa gömülüyor. Amacı sadece vergi rekortmenleri arasına girmek olan SEDAŞ’ın, vizyonsuz yönetim kadrolarının şehre verdiği zarara artık dur denmeli. Sakarya’nın kaderi bu olmamalı. Bu konuda son olarak AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün açıklamaları da dikkat çekici. Milletvekili Üstün, “Sakarya’mızda enerji konusunda gerekli yatırımlar yapılmıyor, arıza ekipleri yeterli değil, gerektiği anda müdahale edemiyorlar. SEDAŞ’ın arıza hatlarına ulaşılamıyor, yönetim kadrosu da sorunlu kriz yönetecek bir birim veya ekip kurmamışlar. Ne arazide varlar, ne de yönetimde varlar” diyerek sorunu net bir şekilde ortaya koymuş. Milletvekili Üstün’ün SEDAŞ’la ilgili açıklamaları bunlarla sınırlı değil. Üstün, “Büyükşehir Belediye Başkanımız yaşanan sorunlarla ilgili beni aradı. 


Vatandaşımızın herhangi bir sebepten dolayı mağdur edilmesi bizi üzüyor. Bu sorunların yeniden başlaması SEDAŞ adına düşündürücüdür. SEDAŞ’ın yeni yatırım programlarının geliştirilmesi ve genişletilmesi gerekiyor. Sayın Bakanımıza konuyu ilettim. İlgileneceğini ve en kısa zamanda elektrik kesintileri konusunda yetkililerle görüşeceğini söyledi. Elektrik kesintisi sorununun özel firmadan kaynaklandığını Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız da çok iyi bilmektedir”. Üstün’ün SEDAŞ’la ilgili açıklamaları böyle. Ortada SEDAŞ’la ilgili ciddi bir sıkıntı var. Bu sıkıntılar çözülür mü derseniz. Açıkça söylemek gerekirse benim bu konuda hiç umudum yok. 


Çünkü!


SEDAŞ’ın bu şehirde bir tek amacı var. O da ‘Vergi Rekotmeni’ olmak. Onu da maşallah her sene oluyor. Sonuç itibarıyla bu şehirde amacı sadece para kazanmak olan SEDAŞ’tan, Sakarya’nın geleceğine yönelik enerji yatırımları beklemek hayal ötesi olsa gerek. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

Vali Coş ve ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ !

Vali Coş ve ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ !

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs