Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran genel seçim öncesinde siyasi partiler çalışmalarına hız vermiş durumda. AK Parti geçen aya nazaran temposunu bir hayli artırırken, CHP ve MHP’nin ise halen yerinde saydığı görünüyor.

İşte siyasi partilerin sahadaki son karnesi

AK PARTİ TEMPOSUNU ARTTIRDI

İktidar partisi AK Parti tüm teşkilatlarıyla sahaya inmiş durumda. Milletvekili adaylarının yanı sıra 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyen mevcut milletvekilleri de seçim çalışmalarına katılarak partilerine destek veriyor. AK Parti’de kadın kollarını söyleyemeye gerek yok sanırım. Onlar zaten her seçim döneminde sahanın yıldızları arasında yer alıyor. AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve ekibi her seçimde olduğu gibi bu seçimde de ev ev dolaşarak partilerine oy istiyor. Düzenledikleri ev toplantılarıyla binlerce kadın seçmene ulaşan Hatipoğlu ve ekibi yaptıkları çalışmalarla partilerine büyük güç verirken, sandığa da ciddi anlamda oy taşıyor. Tabi AK Parti’de sadece İl Kadın kolları değil tüm ilçelerdeki kadın kollarının da kendi bölgelerinde yoğun bir çalışma temposu içerisinde oldukları görünüyor. AK Parti Gençlik Kolları da yine aynı şekilde geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de tüm sahayı kaplamış durumdalar. Kısacası AK Parti her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de, başta belediye başkanları olmak üzere, il ve ilçe teşkilatlarının bütün kademeleriyle tam saha pres şeklinde çalışmalarını sürdürdükleri görülüyor. AK Parti’nin abisi olarak nitelendirilen Zeki Toçoğlu’na gelince. Toçoğlu bir önceki yerel seçimlerde ciddi performans göstermiş, bunun sonucunda da partisinin Sakarya’daki oylarının arttırılmasında ve 17 belediyenin alınmasında en büyük rolü oynamıştı. AK Parti’nin abisi bu seçimde de sahaya inmiş durumda. Sonuç itibarıyla AK Parti az önce de belirttiğim gibi seçim çalışmalarını tam saha pres şeklinde sürdürdüğü ve giderek de temposunu arttırdığı görülüyor.

CHP DUARAĞAN

Ana Muhalefet Partisi CHP ise bir önceki genel seçime göre kıyaslandığında bu dönem sahada çok fazla görülmüyor. Seçim çalışmalarında sahada birinci sıra adayı Engin Özkoç ile İl Başkanı Ayça Taşkent’in dışında ortalıkta çok fazla görünen yok. Teşkilatlar ise kış uykusunda gibi. Özkoç’un dışındaki diğer milletvekili adaylarının ise dostlar alışverişte misali bir çalışma içerisinde oldukları görülüyor. CHP’de bu durumun milletvekili adaylıklarıyla ilgili olduğu söyleniyor. Bu doğru mudur bilinmez ama, şu anki görüntüye bakıldığında CHP’de işlerin istenilen seviyede gitmediğini söyleyebiliriz. Daha önceki köşe yazımda da belirttiğim gibi şayet böyle giderse CHP Sakarya’da sürpriz yaşayabilir.

MHP YERİNDE SAYIYOR

MHP’de Münir Kutlu’ta sonrası değişen bir şey yok gibi görünüyor. İlk sıra adayı Zihni Açba’nın MHP’ye çok heyecan katmadığı görünüyor. Ülkücü kökenden gelen Açba’nın MHP’ye büyük bir hareket getireceğini düşünmüştüm ama yanılmışım. İkinci sıra adayı Orhan Ünver ise geçen seçimdeki performansından bir hayli uzak görüntü sergiliyor. Anlaşılan o ki MHP şimdiden bir milletvekiline razı olmuş gibi. MHP’nin de bu seçim öncesinde çok fazla tadının tuzunun olmadığını söyleyebiliriz.

SONUÇ

Sandık başına gitmemize neredeyse 4 hafta gibi bir zaman kaldı. AK Parti bu çalışma temposuyla giderse Sakarya’da bir CHP Milletvekili AK Parti’ye kayabilir. Bu sonuç ise hiçbir şekilde sürpriz olmaz. Yerel seçimlerde 17 belediyenin tamamını alan AK Parti Genel seçimde 7 sıfır yapamasa da, adaylardan 6’sını Ankara’ya taşıyabilir. Bu yönde bir grafik görünüyor.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

Vali Coş ve ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ !

Vali Coş ve ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ !

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs