Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

AK Parti’de gözler temayüle çevrildi

2014 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kala AK Parti’de aday belirleme çalışmaları hız kazanmış durumda. Uzun bir süredir anketlerle kamuoyunun nabzını tutan AK Parti bugün mevcut başkanları da kapsayan aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması yapacak. AK Parti aslında bir nevi anket yaparak teşkilatların da nabzını tutacak. AK Parti içerisinde temayül yoklamasının, adayların belirlenmesi açısından kimi görüşe önem taşımadığı, kimi görüşe göre ise oldukça belirleyici olduğu ifade ediliyor. Temayül yoklaması Başbakan Erdoğan’ın da dediği gibi adayların belirlenmesinde tek belirleyici olmayacak ama önemli bir rol oynayacak. Temayül yoklaması özellikle başta mevcut belediye başkanları olmak üzere, parti kademelerinde görev yapmış yöneticiler için ise ayrı bir önem taşıyor. Bu pozisyondaki aday adaylarının temayülden iyi sonuç alamamaları hiç kuşkusuz kendileri için karnelerine eksi yazacaktır. Bırakın AK Parti Genel Merkezine gitmeyi , E5’e bile çıkmaları mümkün olamayacaktır.

Gelelim bugünkü temayül yoklamasına…

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şu anki tabloya bakıldığında yoluna devam edecek belediye başkanları arasında ilk sırada yer alıyor. Genel Merkez tarafından yapılan anketlerde iyi sonuçlar alan Toçoğlu’nun, teşkilatlarla da arasının iyi olduğu biliniyor. Temayül yoklamasından da başarılı bir sonuç alacağını tahmin ediyorum. Bu arada hemen belirteyim. Temayül yoklaması mevcut belediye başkanları için anket niteliğinde. Oy kullanacak partililer formlarda belirtildiği üzere belediye başkanlarına yönelik sorulara (evet – hayır) şeklinde görüşlerini yansıtacaklar. Aday adayları ise temayül yoklamasından alternatif olarak çıkmak zorundalar.

Bu küçük ayrıntının ardından devam edelim…

Adapazarı Belediyesi’nde mevcut Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin karşsında iki güçlü rakip bulunuyor: Oktay Yıldırım, Mutlu Işıksu. Şayet Süleyman Dişli yeniden aday gösterilmezse yarış bu iki isim arasında geçecek gibi görünüyor.

Serdivan Belediyesi’nde Yusuf Alemdar’ın yeniden belediye başkanlığına aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Temayül sınavından da iyi bir sonuçla çıkacaktır. Şayet Alemdar gösterilmezse, o zaman sürpriz bir isim devreye girebilir. Şu anki ibre Alemdar’dan yana.

Erenler Belediyesi’nde Cavit Öztürk’ün değişeceği yönünde hakim bir görüş var. Bu görüşe ben de katılıyorum. Öztürk’ün aday gösterilmemesi durumunda ise yarışın Ahmet Çil ile Erdal Yıldırım arasında geçeceğini söyleyebiliriz. Tabi son anda kulvara giren Faruk Kara’yı da unutmamak gerekir. Üç ismin de temayülden iyi bir sonuçla çıkacağını tahmin ediyorum.

Arifiye’de ise mevcut Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun yeniden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Sakarya’da yapılan anketlerde diğer belediye başkanları arasında birinci sırada yer aldığı biliniyor. Parti teşkilatlarıyla da arası iyi olan Karakullukçu, ilçesinde de sevilen bir isim. Anketlerde oy oranı yüksek, teşkilatlarla arası iyi, hizmet noktasında da çalışkan bir belediye başkanı. Yeniden aday gösterilmemesi için hiçbir sebep yok gibi görünüyor. Peki tüm bu verilere rağmen yeniden aday gösterilmezse ne olur. Şu anki aday adayları dışında başka bir aday gösterilirse kimse şaşırmasın derim.

Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan’ın bir dönem daha devam eder gibi görünse de benim şahsi kanaatim Hüseyin Genç’in aday gösterileceği yönünde.

Ferizli’de ise durum biraz karışık gibi. Genel kanaat Ahmet Soğuk’un yeniden aday gösterilmeyeceği yönünde. Temayülden iyi sonuçla çıksa da şansının bir hayli az olduğu söyleniyor. Soğuk’un karşısında Ferizli eski belediye başkanlarından Hüseyin Kaşkaş ve Haluk Akagündüz gibi ciddi rakipler bulunuyor. Benim düşünceme göre her şeye rağmen Ahmet Soğuk’un görevine devam edeceği yönünde.

 Sapanca ve Akyazı’da da belediye başkanlarının değişeceği yönünde hakim bir görüş var. Akyazı’da yarışın Hasan Akcan ile Şener Bayraktar arasında geçeceğini tahmin ediyorum. Sapanca’da ise İbrahim Uslu’nun aday gösterilmemesi durumunda Aydın Yılmazer’ın aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise şu an için rakipsiz görünüyor. Aday gösterilmemesi durumunda Ekrem Bedir’in şansının bir hayli yüksek olduğu belirtiliyor. Benim düşüncem bir değişim olmayacağı yönünde. Karasu, Kocaali, Geyve, Pamukova ve Taraklı’da yine mevcut belediye başknalarının yola devam edeceği belirtiliyor. Bu görüşe ben de katılıyorum.

Aday adaylarının ne zaman açıklanacağına gelince; edindiğim bilgiler kasım ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanının açıklanacağı, ilçe belediyelerinin ise ocak ayı içerisinde açıklanacağı yönünde. Bu arada bir dip not: AK Parti Genel Merkezi’nin yola devam edecek belediye başkanlarıyla ilgili kararı verdiği, değişim olacak belediye başkanlarıyla ilgili ise temayül sonrası bazı ilçelerde halk anketi yapacağı ve ardından kesin adayın belirleneceği ifade ediliyor. #

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs