Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

AK Parti’de Seçim Çalışmaları ve ‘Kritik İlçeler’

Geçtiğimiz hafta aday listelerini ‘Yüksek Seçim Kurulu’na teslim eden siyasi partiler saha çalışmalarına hız vermiş durumdular.Özeliklede AK Parti, MHP , CHP ve Saadet Partisinde gözle görünür bir hareketlilik var.

Ak Parti’de son durum

AK Parti’de İlçelere neredeyse “beşinci turunu” başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı “Zeki Toçoğlu” ,temposunu giderek artırıyor. Başkan Toçoğlu gittiği her her yerde “ilgiyle karşılanıyor”.

Ancak dikkatimi çeken bir şey var…

Başkan Zeki Toçoğlu’nun yanında “teşkilatlardan özelliklede İl yönetiminden kimse yer almıyor”. Özelliklede İl Başkanı “Recep Uncuoğlu seçim çalışmalarında hiç görünmüyor”. Sonradan öğrendimki Uncuoğlu “rahatsızmış” ve bu yüzden saha çalışmalarına katılamıyormuş. Kendisine buradan biran önce sağlığına kavuşması dileyiğle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

AK Partide “Mutlu Işıksu,Ahmet Çil , Oktay Yıldırım” gibi isimlerde yine sahada görünmeyenler arasında yer alıyor. Anlaşılan oki bu cephede “moraller biraz bozuk”.

Aday olamamanın getirdiği “kırgınlıklar” nedeniyle kendi kabuklarına çekilmiş gibi görünüyorlar. Teşkilatlarda da buna benzer bir durum var gibi görünüyor.”Meclis aday listelerine giremeyen” , isimlerde yine ortalıkta görünmüyorlar.

Siyaset şöyle bir şey herhalde.

Bir yerlerde adaysanız VARSINIZ !

Bir yerlerde aday değilseniz YOKSUNUZ !

“Ne oldu dava”

“Ne oldu hizmet aşkı”

“Ne oldu idealler”

“Ne oldu Türkiye sevdası”

Hepside biranda yok olup gitti…

Bu durum sadece AK Partiye özgü bir durum değil elbet.

Diğer siyasi partilerde aynı şeyler yaşanıyor.

AK Partinin Sakarya’daki son durumuna gelince.

Şuan görünen tablo AK Partinin başta “Büyükşehir” olmak üzere bir çok ilçede seçimleri “kazanacağı görünüyor”.

Bazı ilçelerde ise sıkıntı var gibi görünüyor.

“Sapanca”da “AK Parti ile MHP arasında” yarış giderek kızışıyor. Bilindiği üzere AK Parti Sapanca’da yapılan anketler sonucunda mevcut başkan “İbrahim Uslu”nun oy oranının bir hayli “düşük çıkması” ve seçimi kaybetme riski taşıması nedeniyle aday değişikliğine gitmişti.Bu değişim her nekadar AK Parti açısından Sapanca’da olumlu algılansada , “MHP’nin halen bir adım önde olduğu” görünüyor.

 

“Ferizli”de yine AK Parti’nin sıkıntılı olduğu ilçeler arasında yer alıyor. İlçede “Ahmet Soğuk’a karşı ciddi bir tepki var”. Bir dönem hakkında açılan “soruşturmalar” nedeniyle vatandaş nezdinde gözden düşen Ahmet Soğuk’un bu seçimlerde “işinin bir hayli zor olduğu” görünüyor. Ferizli’de “MHP adayı Mustafa Akgün’ün ise yükselişte olduğu” görünüyor.Anlaşılan oki Soğuk’ karşı oluşan “tepki oyları” hızla MHP adayı Mustafa Akgün’e doğru kayıyor. İlçede yaptığım küçük bir anket sonucu itibarıyla, yarışı MHP adayı Mustafa Akgün önde götürdüğü ve finişe daha yakın olduğu bilgisi edindim. Bu arada belediye çalışanlarının “maaşlarını ödemekte zorluk çektiği” ifade edilen Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un geçtiğimiz hafta “seçim çalışmalarını bir kenara bırakarak Almanya ve Fransa’ya geziye gitmesinin” partide tepkilere neden olduğu belirtilirken , AK Parti’nin Ahmet Soğuk’u yeniden aday göstermesinin de ilçede “hayal kırıklığı” yaşanmasına neden olduğu belirtiliyor. Kısacası Ahmet Soğuk’un bu seçimlerde işinin bir hayli zor olduğunu söyleyebiliriz.

Bu arada Ahmet Soğuk’un seçim bölgesinde bulunan “AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün Konuk köyündede Soğuk’a karşı oluşan tepkiler nedeniyle MHP oylarının yükselişte” olduğu söyleniyor.

“Söğütlü”de de yine AK Parti’nin durumun pek parlak olmadığı bilgileri geliyor. Bu ilçedede yine MHP’nin AK Parti’yi bir hayli zorluyacağı an itibarıylada “her iki partinin şanslarının eşit olduğu” ifade ediliyor.

“Erenler” ilçesine gelince…

Erenler’de dengeler giderek değişiyor.

Erenler Belediye Başkanı “Cavit Öztürk”e ilçe halkından büyük tepki var.

Saadet Partisi adayı “Ersin Kılıç” ise her geçen gün adından daha sıkça söz ettiriyor.

Şimdilik bu kadar.

Yarın Erenler’deki son duruma bakacağız. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs