Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Vali Coş ve ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ !

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ‘un en önemli gündem maddeleri arasında ilk sırada ne yer alıyor deseniz, uyuşturucuyla mücadele olduğunu söyleyebiliriz. Gençlerimiz için büyük tehdit oluşturan uyuşturucu konusunda son derece hassas olan Vali Coş ilimize atandığı günden bu yana uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Ardı ardına yapılan operasyonlar sayesinde henüz istenilen sonuca ulaşılamasa da uyuşturucuyla mücadele konusunda büyük çapta ilerleme sağlanmış durumda. Vali Coş son yapılan Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Toplantısında yaptığı konuşmasında "Kolluk kuvvetlerimiz, kendi görev sahalarında uyuşturucu satıcılarının engellenmesi konusunda gerekli denetim ve gözetim çalışmalarını kıymetli vatandaşlarımızın destekleriyle sürdürüyor. Kolluk kuvvetlerimizin sadece Narkotik alanında değil, diğer birimlerde de uyuşturucuyla mücadelede alarm seviyesinde olmasını temin etmek için gerekli eğitim, görev ve talimatlarının verilmesi suretiyle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kamu görevlisi arkadaşlarımızın bu uyuşturucu illetinin kendi çocuklarına da musallat olabileceği ihtimaline binaen empati yaparak, elinden gelen tüm dikkati göstermesi temenni ve talimatımızdır" demiş. Uyuşturucuyla mücadele konusunda görev sadece Sakarya valisine düşmemeli. Başta belediyeler olmak üzere STK’lar dahil olmak üzere hepimize görevler düşüyor. Belediyeler bu konuda çeşitli seminerler verebilir. Okullarda ise gerek aileler gerekse öğrenciler yılda bir defa değil sürekli olarak bilgilendirilmelidir. Zaman zaman şehrin önemli noktalarında çeşitli iletişim araçları kullanılarak uyuşturucuyla mücadele konusu gündemde tutulmalıdır. Aksi takdirde Vali Coş’un dediği gibi bu uyuşturucu illeti kendi çocuklarımıza musallat olur ki bunu da hiç kimse istemez.

CHP’de seçilebilir sıra Ankara’nın!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti teşkilatlarından milletvekili adayı olmak isteyenler için istifa süresi dün sona erdi. Böylelikle CHP’de milletvekilliği adaylıklarıyla ilgili birinci aşama geçilmiş oldu. Önümüzdeki günlerde ise milletvekili adaylıkları için başvuru sürecinin başlayacağı ifade ediliyor. Peki CHP’de milletvekili adayları nasıl belirlenecek. Herkes parti genel merkezinden çıkacak kararı bekliyor. O beklentiler önceki akşamki CHP Parti Meclisi toplantısında cevap buldu. Edindiğim bilgilere göre aday listesinin yüzde 85’i parti içerisinde yapılacak önseçimle belirleneceği geriye kalan Yüzde 15’lik bölümü ise Genel Merkez tarafından kullanılacak. Yüzde 15’lik dilim ne anlama geliyor derseniz. İlk sırada Genel Merkez kontenjanı yer alırken, ikinci sırada önseçimin ilk sırası olacak. Sıralama bu şekilde devam edecek. Anlayacağınız seçilebilir sıra her zaman olduğu gibi yine Ankara’nın olacak. Sakarya’da son seçimlerde CHP bir milletvekili çıkartmıştı. Bu seçimlerde de çok fazla bir değişiklik olacağı görünmüyor. Hatta CHP Sakarya’da mevcut durumunu koruyabilirse büyük bir başarı olacaktır. Ön seçime gelince. Sakarya’da yapılacak olan ön seçim formaliteden öte gitmeyecektir. Neden derseniz, az önce de belirttiğim gibi CHP geçtiğimiz seçimlerde 1 milletvekili çıkarabilmişti. Birinci sıra Ankara kontenjanından üç aşağı beş yukarı belli olduğuna göre, 2’nci sıra ve sonrası teferruat olacaktır.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs