Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Dua...

Ne kardeşlerini kuyuya atanlardan olalım ne de düştüğü kuyulardan korkanlardan. Elinden geleni ardında bırakmayıp sükûnetle Sana tevekkül edenlerden olalım Senin izninle.

Bana dedi, o cümleleri ver Allah’ım. Bizi Sana kavuşturacak o cümleleri… Nasıl yaparız nasıl altından kalkarız bunca keşmekeşin? Bunca karanlığın içinde Hak olanı bu cahil ve aciz halimizle nasıl elimizle koymuş gibi bulabiliriz? Biz yapamayız Allah’ım. Kimiz ki biz? Sana sığınmaktan başka çıkar yol bilmeyen bizleri yarı yolda bırakmayacak olan Yegane Sensin. Al bu içimizdeki yangınları, kır içimizdeki ve dışımızdaki tüm putları, yardım et ve sonsuz kudretinle özgür kıl bizi.

Kara gecede kara taşın üzerindeki kara karıncanın sahibi ve gözeteni dahi Senken biz başka kimden umarız? Bilmiyoruz Allah’ım öyle cahiliz ki bi adım sonra ayağımızın nereye varacağını gözümüzün neyi görüp kalbimizin neye çarpacağını bilmiyoruz. Kabul ettik ve boyun eğdik. Dünümüz, bugünümüz ve yarınımız… Hepsi sana emanet Allah’ım. Bizi al ve razı olduklarının arasına kat. Aksi halde o gün geldiğinde o hesap günü biz utancımızdan, kederimizden ve pişmanlığımızdan daha ateşine girmeden yanıp kül oluruz zaten.

Ne kardeşlerini kuyuya atanlardan olalım ne de düştüğü kuyulardan korkanlardan. Elinden geleni ardında bırakmayıp sükûnetle Sana tevekkül edenlerden olalım Senin izninle.

Bizi kendi halimize bırakma Allah’ım. Yolumuzu kaybederiz, ışıksız kalırız. Labirente düşmüş bi amadan farksız oluruz. Sonsuz rahmetinle muamele et bize.

Karanlığı öyle bi dağıt ki içinde zerre batıl kalmasın, kör gözlerimiz şifa bulsun, kararmış kalplerimiz ışısın, topal ayaklarımız can bulsun, korkak dilimiz Hak olanı şakımaktan başkasına tenezzül etmesin…

Yollar hep Sana çıksın…

 

#dua #sukunet #kuyu #labirent

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs