Yusuf Talha Yusuf Talha Buz

Bu Seçimde Neyi Oylayacağız, Kimi Destekleyeceğiz?

Bu seçimde "Küçük olsun, benim olsun." diyen zihniyet ile "Büyük düşün, insanlığın kurtuluşunu hedefle!.." diyenleri oylayacağız.

Terör örgütlerine mavi boncuk dağıtıp onlarla iktidarı paylaşmayı vaat edenlerle terör örgütünün hedefinde olan, ülkeyi ve milleti onlardan korumaya çalışanları, ülkeyi bölmek isteyenlere aman vermeyenleri ve onların kökünü kazımak için savaşanları oylayacağız.
Bu ülkenin ve milletin hayrına olan her şeye köstek olup şerrine olan her şeyi destekleyen Batı ülkelerinin ve Amerika'nın açıkça destekledikleri ile mazlum coğrafyaların, mağdur edilmiş İslam dünyasının, zulme uğrayan Müslümanların desteklediklerini oylayacağız.
Kafası karışık olan, kimlerle yol yürüdüğünü idrak edemeyen, düne kadar kendine zulmedenlerin zulmünü unutup dağıttığı sahte umutlara, hoşgörüye aldanan Müslüman kardeşim, biraz feraset!..
Bu ülkenin ve milletin oy vermek ve taraf olmak için ekonomiden, zamlardan, enflasyondan çok daha önemli ve öncelikli gerekçeleri, hassasiyetleri, değerleri var.
1960 darbesini, 12 Martları, 12 Eylülleri, 28 Şubatları, 15 Temmuzları unutma!!!
Ayasofya Camii'ni müzeye çevirenlerle, tekrar asıl hüviyetini kazandıranları; camileri yakıp yıkan ve satanlarla ihya edenleri aynı kefeye koyma!..
İslam'a ve Müslümanlara savaş açıp dinini, imanını, kutsallarını ifsat edenlerle ifsatçılarla mücadele edip onların ifsat ettiklerini ihya etmeye çalışanları iyi ölçüp biçip ona göre safını belirle!..
Fırsatını bulunca, eline güç geçince giyimine, kuşamına, örtüne, tesettürüne saldırıp sana ve değerlerine savaş açanlarla senin inandığın gibi, kutsallarınla, değerlerinle, sembollerinle sosyal hayatta, eğitim hayatında, iş hayatında olmanı sağlayan, seni ikinci sınıf vatandaş gibi görenlere karşı seni koruyup kollayanları tali meselelerdeki kızgınlığından, ufak tefek fikir ayrılıklarından dolayı eşit görme!.. 
Tarihten ders alalım, kimlerle işbirliği yapıp kimlerle yol yürüdüğümüze, kimlere güvenip inandığımıza dikkat edelim.
Şöyle rivayet edilir:
Moğollar, Buhara’yı kuşattıklarında halkın direnişi sebebiyle uzun süre şehri teslim alamaz.
Cengiz Han, Buhara halkına bir haber gönderir:
"Silahlarını bırakıp bize teslim olanlar güven içinde olacaklar, ama bize direnenlere asla eman vermeyeceğiz!.." der.
Müslümanlar, fikir birliğine varamaz ve iki gruba ayrılır.
Bir grup, "Asla teslim olmayalım; ölürsek şehit, kalırsak gazi olur şerefimizle yaşarız." der.
Diğer grup ise, "Kan dökülmesine sebep olmayalım, sulh iyidir; hem silah, hem de sayı olarak onlardan azız, gücümüz onlara yetmez." der ve teslim olurlar.
Cengiz Han, bu defa da silah bırakıp da teslim olanlara, "Teslim olmayanlara karşı bize yardımcı olun, galip geldiğimizde şehrin yönetimini size bırakalım." der.
Böylece İki Müslüman grup, savaşmaya başlar. Moğolların da yardımı ile teslim olanlar galip gelir.
Savaştan sonra Cengiz Han, kendisine teslim olanların silahlarının alınmasını ve kafalarının kesilmesini emrederek şu meşhur sözünü söyler:
"Eğer güvenilir olsalardı, bizim için kardeşleri ile savaşmazlardı. Kardeşlerine bunu yapanlar, yarın da bize yapar."
Kıssadan Hisse:
Kendi menfaati için kardeşlerine düşman olup gerçek düşmana yaranmaya çalışanlar, düşmanın oyuncağı ve zulümlerinin de ortağı olur.
İktidara kızmakta haklı gerekçelerin olabilir, farklı düşündüğün noktalar bulunabilir, iktidarın yanlışı ve hataları olabilir. Ancak bunların hiçbiri, yarın sana katbekat fazla zarar verecek olanları, bu milletin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerle işbirliği yapanları, terör örgütleri ve yandaşlarına özgürlük vaat edip kapalı kapılar ardında pazarlık yapanları destekleme hakkı vermez. 
Olası iktidar değişikliğinde şu anda iktidarda olanları indirdikten sonra seninle işleri biteceğini ve sana asla güvenmedikleri için, onlarla aynı ideolojiye ve dünya görüşüne sahip olmadığın için seni düşman ilan edeceklerini kesinlikle unutma!!!
Biz bu milletin aklına, tarih bilgisine, her şeyden önce sağduyusuna ve ferasetine güveniyoruz!..
Yarın çok geç olabilir.
Geç olmadan kararını doğru ver. 
Unutma ki yanlış insanlarla doğru yolda yürünmez.
"Evvel refîk, bade'l tarîk." yani, "Önce yoldaş, sonra yol." demişler.
Kiminle yola çıktığınıza, kimi yoldaş edindiğinize dikkat edin.
Yoldaşınız iyi değilse gittiğiniz yol da yol değildir.

 

#2023 #secim #

YAZARIN SON YAZILARI

Öğretmenlik, Eğitim, Çocuk ve Aile

Öğretmenlik, Eğitim, Çocuk ve Aile

Eğitimde okul-aile-öğretmen koordinasyonu iyi sağlanmalı, aileler çocuklarını "Sütten çıkmış ak kaşık." olarak görmemelidir. Çocuklarıyla daha iyi iletişim hâlinde olmalı, bir sorun olduğunda öğretmeni, eğitim kurumunu suçlamamalı; öğrencideki sıkıntıları gidermeye çalışmalıdır. Aile, kendi sorumluluklarını öğretmene, eğitim kurumuna yıkarak istediği sonucu elde edemez. Hiçbir öğretmen, anne ve babanın; hiçbir eğitim kurumu aile kurumunun yerini tutamaz.
İhanet ve Hain

İhanet ve Hain

İhanet denilince tek bir ihanet, hain denilince tek bir hainlik yoktur. İhanetin ve hainin envai çeşidi vardır.
ERKEKLEŞEN KADINLAR VE KADINLAŞAN ERKEKLER

ERKEKLEŞEN KADINLAR VE KADINLAŞAN ERKEKLER

Sokaklarda, caddelerde kadına benzemeyen kadınlar, erkeğe benzemeyen erkekler kol geziyor. Kadınlar, hâl ve hareketleriyle, söylemleriyle gittikçe erkekleşiyor. Erkekler ise aynı şekilde hâl ve hareketleriyle, söylemleriyle gittikçe kadınlaşıyor. Korkarım ki yakın zamanda bu iki karşı cins, birbirine benzeye benzeye birbirinden farksız olacak ve orta noktada buluşacak. "Kadın, erkeğin yaptığı her şeyi yapabilir.’’ diye diye kadın fıtratından, nezaketinden, zarafetinden, nahifliğinden, uzaklaşmış ucube erkeğimsiler ortaya çıkardılar. "Erkek; centilmen olur, kılsız olur, tüysüz olur." vb. diye diye erliğinden, heybetinden, liderlik özelliğinden soyutlanmış, uzaklaşmış ucube kadınımsılar ortaya çıkardılar.
DİLİM SENİ DİLİM DİLİM DİLEYİM

DİLİM SENİ DİLİM DİLİM DİLEYİM

Hayatı boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nu parçalamak için bir "Haçlı Birliği" oluşturmaya çalışan, tam bir İslam düşmanı olan İngiliz Gladstone, “Türklerin elinden Kur’ân-ı Kerim’i almadıkça onları yenemeyiz.” demişti. Onlar, bunu kendileri başaramadı ama yerli işbirlikçileri bu yolda çok büyük mesafeler kat ettiler.
EĞİTİM, ÖĞRETMEN, MÜFREDAT VE ÖĞRETMENE, EĞİTİME BAKIŞ AÇISI

EĞİTİM, ÖĞRETMEN, MÜFREDAT VE ÖĞRETMENE, EĞİTİME BAKIŞ AÇISI

Herkesin çocuğu kral, kraliçe; herkesin çocuğu sütten çıkmış ak kaşık... Peki, bu kadar sorunlu çocuk kimin? Çocuklarımızın doktor, mühendis, avukat olmasını değil de insan olan bir doktor, bir mühendis, bir avukat olmasını istiyorsak çocuklarımızı iyi tanımalı, olumsuz özelliklerini törpüleye törpüleye, olumlu özelliklerini ön plana çıkara çıkara çocuklarımızı eğitmeliyiz. Çocuklarımızın başarılı olmasından önce insan olmasını istemeli, en azından başarısı için gösterdiğimiz çaba kadar insani özelliklerle donanması için çaba göstermeliyiz.
En İyi Erkek Ölü Erkektir

En İyi Erkek Ölü Erkektir

Erkeğin fıtratında olan özellikleri törpüleyip kadınlaştırarak, kadını fıtratından uzaklaştırıp erkekleştirerek kadını özgürleştireceğini, erkekle eşitleyeceğini vaat eden feminist zihniyet; görünürde erkeğe ama aslında insanlığa kastediyor... Ancak bunların derdi kadının özgürlüğü veya eşitliği değil aslında. "Kadını kafes arasından çıkarmak isteyenler, kadını sokakta kafeslemek isteyenlerdir." dememiş miydi Osman Yüksel Serdengeçti? "Onlar kadına özgürlüğü değil, kadına ulaşmanın özgürlüğünü istiyorlar." demişti Mısırlı bir âlim de...

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs