Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Çok şükür ! İçinde CEMAAT yoktu

Hendek Belediyesinin en önemli projeleri arasında yer alan ‘Rasim Paşa Camii Kompleksi’nde dün ilginç bir olay yaşandı.

İnşaatı devam eden Rasim Paşa Camiinin kubbesi bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktü.

İyi ki de çöktü !

Neden derseniz.

Düşünsenize bir kere...

Rasim Paşa Camii Kompleksinin inşaatı tamamlanmış.

Kullanımına açılmış…

Vatandaşlarımız huşu ve huzur içerisinde gönül rahatlığı ile ibadetlerini yapıyorlar.

Birden bire Caminin kubbesi cemaatin üzerine çöküyor.

Sizce ne olurdu dersiniz?

Ne olacağını söyleyeyim .

O anda cami içerisinde ibadet eden vatandaşlarımızın kıldıkları namaz ,muhtemelen son namazları olurdu.

Hendek Belediyesi’nin devam eden projeleri arasında yer alan Rasim Paşa Camii Kompleksinin inşaatında yaşanan çökme nedeniyle yapılan açıklamalar ise hayli ilginç

Bizimhendek haber sitesine konuşan Mimar Cengiz Şişman “Cami inşaatı profesyonel bir inşaattır. O yüzden profesyonel bir şekilde kalıp yapılması gerekir. İşçiliğinin de profesyonel bir şekilde yapılması gerekir. Buna paralel olarak beton dökümü esnasında kalıba pompada vurmuş olabilir. Bunlar incelemeler sonrası ortaya çıkacaktır. Büyük bir proje büyük bir kubbe. Bu cami inşaatının profesyoneller tarafından yapılması şart. Türkiye’nin en büyük kubbeli camisi. Önemli bir eser. Muhtemelen kontrolleri düzgün bir şekilde yapılıyordur” demiş.

Neymiş…

Cami inşaatı profesyonel bir inşaatmış, o yüzden profesyonel bir şekilde kalıp yapılması gerekiyormuş !

O zaman şu soruyu etkili yetkili kim varsa soralım.

Hendek Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ‘Rasim Paşa Camii Kompleksi’ amatörler tarafından mı yapılıyor?

Mimar Şişman’ın görüşleri şayet doğruları yansıtıyorsa ortada ciddi bir sorun ve sorumsuzluk var demektir.

Yine ‘Bizimhendek’ haber sitesinde yer alan haberde, belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre ‘çökme olayının müsebbibi betonu döken vibrasyonun başındaki işçinin tembelliğinden kaynaklandığı ve beton mikserini sağa sola taşımaktan üşenen işçinin betonu yuvarlak bir şekilde dökmesi gerekirken aynı alana dökmesinden kaynaklandığı’ifade edilmiş.

Gülermisin ağlarmısın !

Hadi o işçi tembeldi!

Betonu yuvarlak bir şekilde dökmesi gerekirken aynı alana döktü diyelim ki oda belli değil.

Peki o esnada orada bulanan inşaattan sorumlu mühendis , mimar yada adı her neyse inşaattan sorumlu yetkili kişiler nerdeydi ?

Muhtemelen onlar da o esnada yan gelip yatıyorlardı. Yok öyle değilse, madem betonu döken işçi “betonu yanlış döküyorsun diyerek” neden ikaz edilmedi. Hadi onlarda görmedi diyelim. Peki beton şirketinin elemanları da mı görmedi?

Beton şirketi elemanları bir binanın inşaatına nasıl beton döküleceğini bilmiyorlar mı? Başlarında beton şirketinin mühendisi yok muydu?

Bu arada Hendek Belediyesinin en önemli projelerinden bir olan ‘Rasim Paşa Camii Kompleksi’ inşaatına hangi beton firması , beton döküyor onu da merak etmiyor değilim hani.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara gelince..

İşin açıkçası ben bu açıklamaları samimi bulmadım.

Bu konuda sanırım Projenin sahibi, Hendek Belediyesi resmi bir açıklama yapacaktır.

Şayet kafalardaki soru işaretleri ortadan kaldırılmasa, bırakın vatandaşlarımızın o camide namaz kılmasını ,cemaate namaz kıldıracak imam bile bulamasınız.

Benden söylemesi.

Bu arada köşe yazıma son verirken, haber ajanslarından önceki gün İl Emniyet Müdürlüğünce Orta hasarlı binalara hasarsızlık ve kalitesiz betonlara uygunluk raporu verdikleri iddiasıyla, aralarında 2 akademisyen, 1 beton şirketi sahibi ve yapı denetim firması yetkililerinin de bulunduğu 33 kişinin mahkemeye çıkarıldığı haberi servis edildi. 17 Ağustosta yaşadığımız depremin acıları halen sıcaklığını korurken ilimizde böyle bir olayın yaşanması gerçekten de her açıdan sorgulanması gereken bir durum. Sakarya zaten 1’nci derece deprem kuşağında bulunuyor. Geçmişten bu yana yaşanan depremler nedeniyle yıkılan binalarda, birçok insanımız hayatını kaybetmiş. Bu gerçekler tüm çıplaklığı ile ortadayken , Hendek Belediyesinin en büyük projeleri arasında yer alan ‘Rasim Paşa Camii Kompleksi’ inşaatının o veya bu nedenle çökmesini gerçektende anlamış değilim.Az öncede belirttiğim gibi o cami inşaatı tamamlanmış olsaydı ve bunun sonucunda da ibadete açılmış olsaydı ne olurdu ?

Yorumu size bırakıyorum.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs