Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Başkan Toçoğlu ‘Yeni Sakarya’nın Yeni Projeleri’ni açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu dün “AKM”de düzenlenen proje tanıtım toplantısında “yeni dönem için” projelerini açıkladı.

Tanıtım toplantısında Başkan Toçoğlu, önce 5 yılda yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ardından da yeni dönemle ilgili projelerini açıkladı.

Öncelikle belirtmek isterim ki Toçoğlu’nun açıklamış olduğu projeler, bazı belediye başkan adaylarının bugünlerde açıklamış oldukları, “uçuk kaçık, tamamen seçim vaatleri üzerine kurgulanmış projelerine hiç ama hiç benzemiyor”.

Projelerin tamamı şehrin “öncelikli ihtiyaçlarına ve geleceğine” yönelik olarak hazırlanmış.

Hepsinin bir karşılığı var.

Örneğin yeni dönemde yapılması planlanan “Kongre Merkezi”.

Hemen hemen hepimiz bu şehirde içerisinde konferans, sempozyum, tiyatro gibi faaliyetlerinin yapılacağı bir ‘Kongre Merkezi’nin “eksikliğinden” bahsederdik.

Bu projeyle birlikte Sakarya’nın önemli bir eksikliği giderilmiş olacak.

Projeler arasında yine hepimizin ortak şikayetleri arasında yer alan, özelliklede şehir merkezinde yaşanan “otopark sorunu da” yapılması planlanan “Katlı Otopark” larla çözülmüş olacak.

Projeler arasında “esnaflara” yönelik “İkinci El Oto Galericiler Sitesi” ve “İnşaat Malzemecileri Satış Sitesi” ve “Uluslararası Botanik Merkezi” gibi projelerde yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yeni dönem için açıkladığı projeler arasında “sosyal hayata yönelik Çark-Sefa, Adakule, Karaman Park” gibi projelerde yer alıyor.

Ben bu tür projeleri oldukça “önemsiyorum”.

Eskiden evimizden dışarıya çıktığımızda alternatif olarak gidilecek sosyal tesis yok denecek kadar azdı.

Bugün ise artık gideceğimiz birçok sosyal tesis var.

Yeni dönemde bu tür tesislerin daha da artacağı görünüyor.

Projeler arasında “ulaşım” düzenlemeleriyle ilgili çalışmaların da yine aynı şekilde devam edeceği görünüyor.

Projeler sadece bunlarla sınırlı değil.

Projeler arasında engelli vatandaşlarımıza yönelik “Engelsiz Yaşam Merkezi”, gençler için “Bilim Merkezi” gibi projelerde yer alıyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu proje tanıtım toplantısında “Yenikent”te bulunan depremde zamanında yapılan ve atıl olarak durak işyerlinin olduğu binalarında SAÜ ile yapılan görüşmeler neticesinde Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürüleceğini söyledi. Bu gelişme hiç kuşkusuz Yenikent’e her açıdan büyük bir “canlılık” getirecektir.

Yıllardır bir türlü turizm açısından istediği potansiyeli ve gelişimi yakalayamayan “Karasu ve Kocaali” ilçelerindeki sahillerde yeni dönemde Başkan Toçoğlu’nun gündeminde yer alıyor. Yapılacak olan “sahil düzenlemeleri” her iki ilçeye de hiç kuşkusuz turizm açısından büyük bir canlılık kazandıracaktır.

Başkan Toçoğlu’nun projeleri arasında “her ilçeye arıtma suyu tesisi” de bulunuyor.

Toçoğlu göreve geldiği günden bu yana su konusuyla ilgili önemli çalışmalarda bulundu. Bir çok ilçe kurulan arıtma tesisleri sayesinde daha sağlıklı içme suyuna kavuştu. Yeni dönemde de bu yönde çalışmaların devam edeceği görünüyor.

Tabi bu hizmetlerin daha organize bir şekilde yürütülebilmesi için yeni bir “Belediye Hizmet Binası”da Başkan Toçoğlu’nun yine yeni dönemdeki projeleri arasında yer alıyor.

Anlaşılan o ki Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bir önceki dönemde olduğu gibi yeni dönemde de durmaksızın çalışmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bizler de önümüzdeki beş yılda hayata geçirilecek olan projelerle “Sakarya’nın değişimine ve gelişimine” tanıklık edeceğiz.

Şehrimize şimdiden hayırlı olsun.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs