Kurbağalı Masalcı Kurbağalı Masalcı Saklıdaki Aşikar

Saklıdaki Aşikar

Ali bak büyümüşsün. Nedir bu halin Ali? Hani nerede bizim ümidimizin sönmeyen kandili olan Ali? Biz sana biraz daha tatlı uykuların olsun diye ninniler söylemeye gelmedik bugün Ali. Uyan Ali Uyan demeye geldik.

Aliiiiii…..

Aliiii baaak……

Ali sana diyoruz Ali baksana.

Ali bak bu yana artık sana diyeceklerimiz var.

Aliii bırak artık ata binmeyi top atmayı da azıcık etrafına bak. Bak neler yaptılar bize Ali. Bak sizi neye çevirdiler. Uyuttular sizi Ali. Kendi beşiğinizde öz benliğinizden uzakta masallar söyleyerek uyuttular sizi. Siz de nasıl inandınız ama. Bu nasıl bi aldanıştır Ali. Siz hangi köyün şaşkınlarısınız da böyle celladına aşık avareler olup çıktınız.

Bu değildi Ali. Hayal ettiğimiz bu değildi. Canımızı bu topraklarda feda ederken hayal ettiğimiz bu değildi. Biz aziz olan uğruna verdik bu canları. Biz gitsek de Ali bizden sonra nasıl olsa toparlar buraları dedik. Ali daha küçüktür ona vakit kazandıralım dedik.

Ali bak büyümüşsün. Nedir bu halin Ali? Hani nerede bizim ümidimizin sönmeyen kandili olan Ali? Biz sana biraz daha tatlı uykuların olsun diye ninniler söylemeye gelmedik bugün Ali. Uyan Ali Uyan demeye geldik.

Yalvarıyoruz Ali uyan gözünü sevdiğimiz çocuk uyan.

Batıya bakmak devşirme hurafelerden medet ummak değildi bize vadettiklerin. Onlar karanlıktaydı ve orada kalmaya da devam ettiler zaten. Edecekler de Allahu Alem bu kafayla…

Biz gibi konuşmaktan görünmekten utanmak ceddini hor görmek değildi bize vadettiklerin. O’na verdiğin sözü unutmak hiç değildi.

Ayrılmak, bölünmek, sağa sola dağılıp öz kardeşine bilenmek değildi bize vadettiklerin. Bu kadar saf olmamalısın. Uyansana nasıl da kandırdılar sizi. Nasıl da siz kavgaya durmuşken yorganı alıp kaçtılar. Ahhh uyan artık!!!

Süslenip meydanlarda boy göstermek, millete caka satmak değil senin bize vadettiklerin. Kafandan büyük o ekranlarda boğulmak hiç değil. Boyun düzleşmesi teşhisi konacak en son göreceksin. Yazıktır günahtır.

Diplomalara koltuklara banka hesaplarına köle olmak değildi bize vadettiklerin. Elin beş para etmez adamlarına menfaat icabı yancılık yapmak hiç değildi. Sükut-u hayalimiz boyumuzu aşmaktadır Ali.

Sen bize nuru omuzlarında taşımaya söz verdin. Kavilleşmiştik biz seninle Ali. Nasıl unutursun. Hani rüyana girmiştik senin de sen daha beşiğinde mini mini bi yavruydun. Az daha sıkın dişinizi 3-5 bilemedin 8-10 seneye yol almaya başlarım ben demiştin. Biz çok mutlu olmuştuk. Gönlümüz rahat idi. Huzur bulmuştuk.

Ama sözünü tutmadın sen Ali. Ali bak koca adam oldun bırak 3-5’i 8-10’u bir asırdan fazla zaman geçti hala bize olan sözünü tutmadın. Ne çok uyudun be Ali. Ne çok uyudun…

Ali uyan bugün uykularından. Kitaptan öğren nasıl başlanması gerektiğini.

Kıyamayız be Ali yine sana biz. Şuraya saklıdaki aşikarı bırakalım da öyle gidelimen en azından isteriz. 

Bismillahirrahmanirrahim…

Ali uyan. Uyan çünkü artık huzurla uyumak isteriz.

#uyanaliiiuyan

YAZARIN SON YAZILARI

Müjde ağacı

Müjde ağacı

Müjdeler olsun ki bıraktığın her dünya süsünün yerine yenisini takacağız sinene artık. Geldi zamanı gönül şenliklerinin. Artık uyan uykularından. Artık silkelen tüm uyuşukluklarından. Tak yüzüne yine o şen seni arşa çıkaran tebessümlerini. Senin için müjdeler devşireceğiz tüm yıkıntılarından. Rengarenk gök kuşakları yayacağız tüm çağrılarından.
Savuşturulmuş Tasalar

Savuşturulmuş Tasalar

Rab ki ne demektir? Terbiye eden demektir. Terbiye et bizi Allah’ım bir Müslüman ki nasıl hissetmesi gerekiyorsa öyle hissedelim. Öyle sevelim, öyle nefret edelim, öyle konuşalım, öyle susalım, öyle koşalım, öyle duralım, öyle bilelim, öyle bilmeyelim…
Şıklardan Gittim Örtmenim

Şıklardan Gittim Örtmenim

Hakkında herhangi bi fikrinin olmadığı bi soruyu şıklardan giderek çözmeye karar vermiş ve 4 şıkkı elemiş olmasına rağmen 5. şıkkın doğru cevap olduğuna emin olamayan bi talebe huzursuzluğunu çözmek için de sağlam bi test çözme tekniği var mıydı sahi örtmenim?
Kutlu bi sebep

Kutlu bi sebep

Sen ara biz senin yollarına çıkan dikenlerden güller devşireceğiz, kurumuş göllerini okyanuslara çevireceğiz, alıp yıkıntılarından sinelere şifa diller derleyeceğiz ve sineni öylesine genişleteceğiz ki her an şükür üzere olanlardan olman gerekecek. Öylesi muhteşem bi hal yani.
Müşahedeedengiller

Müşahedeedengiller

Merak ediyorum kardeşim. Kafamın içindeki dünya ile dışındaki dünyanın birbirinden bu kadar farklı olmasının nasıllığını merak ediyorum. Ve her insanın kafasının içinde ayrı bi dünya olduğunu düşününce Rabbimizin bunca kombinasyonun her birini nasıl yarattığını ve kontrol ettiğini müşahede etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor kardeşim. Olmaz. Rabbimin bana bildirdiklerinden ötesi bana karanlık. Bize düşen bu tarifi imkansız muhteşem hal karşısında razı olmak ve istikamet üzere kalmak.
Ötelerdeki Ses

Ötelerdeki Ses

Yalnız gitmeden son bi not: Ötelerdeki sesin lütfunun sonsuz olduğu bilgisini zihninizin sıkça uğradığınız bi noktasına not ediniz. Ne alaka dersiniz şimdi siz kesin. Bu kız çocuğu bu kafadan kırık halle bunca senedir psikolojik sağlamlığını nasıl koruyor zannediyordunuz. Tabi ki de arkası sağlam da ondan.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs