Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Beton Operasyonu ve sektörde yaşanan sıkıntılar

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan Beton Operasyonunun yankıları sürüyor.
Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 25 zanlıdan 24’ü için tutuklama kararı çıkmış , bunlardan 19’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
5’ i ise halen aranıyor. Tutuklananlar arasında Sakarya kamuoyunun çok yakından tanıdığı işadamları, siyasetçiler ve SAÜ’den öğretim görevlileri bulunuyor.
Siyasetçilerden biri tutuklanırken bir diğerinin ise halen firarda olduğu belirtiliyor.
Bu arada savcılığın ifadelerine başvurmak üzere 45 kişiyi daha İl Emniyet Müdürlüğüne çağırıldığı belirtiliyor.
Tabi bu durum akıllara beton operasyonunda ikinci bir dalga mı olacak? sorusunu getiriyor.
Öte yandan Türkiye’yi ve Sakarya kamuoyunu yakından sarsan beton operasyonu İnşaat sektörünü de olumsuz yönde etkilemiş durumda.
Edinilen bilgilere göre şuan için sadece bir tek laboratuarın açık olduğu ve bunun da inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar meydana getirdiği ifade ediliyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş bir açıklama yapmış, sektörde yaşanan sıkıntıları dile getirmişti. Savaş açıklamasında “Laboratuarlar ve yapı denetimler operasyon sebebiyle görevlerini yapamıyor. Süreç işlerken inşaatların aksamaması için ve diğer kurum ve kuruluşların mağduriyetlerinin engellenmesi adına ivedilikle bu soruna yetkililerin eğilmesini talep ediyoruz.
Sakarya’da şu anda sadece 1 tane laboratuar çalışmakta .Operasyon sebebiyle laboratuarlar da incelemeler yapılıyor. Bu laboratuarlar gereken hizmeti veremiyor. Müteahhitlerimiz ve inşaat firmaları bu sebeple sorunlar yaşıyor, işleri aksıyor. Yapılan araştırmalara bir şey dediğimiz yok ama mağdur oluyoruz. Beton dökümü ve denetimi noktasında laboratuarlar kapalı, hizmet veremiyor. İnşaatlar durma aşamasına geliyor. Bu durum il ve ülke ekonomisine ve müteahhit firmalara büyük zararlar verebilir. İvedilikle yetkililerin bu mağduriyeti ortadan kaldırması için çözüm üretmesini bekliyoruz” ifadelerine yer vermişti. Kadir Savaş Çözüm olarak da “ şu anda operasyon nedeni ile kapalı olan laboratuarlara resmi makamlarca bir kayyum atanabileceğini” şeklinde bir çözüm önerisinde bulunmuştu.
Ortada gerçekten de ciddi bir sıkıntı var. İlgili kuruluşlar sorunun çözümü noktasında bir an önce ivedilikle hareket geçmeli ve sektör rahatlatılmalıdır.
Çürük elmaların zararını bu işi hakkıyla doğru, dürüst ve düzgün bir şekilde yapan firmalar çekmemelidir.
#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs