Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

IŞİDÈ Ölüm!!!

El-Kaide denen örgütü tam çözümleyemeden karşιmιza „nur topu“ gibi yeni bir örgüt peydahladι batιlι dostlarιmιz. Batιlι dostlarιmιza ne kadar teşekkür etsek az.

Hoş bir orijinalliği kalmadι ama olsun yine de yepyeni bir durumla karşι-karşιya olduğumuza bizi ve dahi herkesi inandιrmş gözüküyorlar. Daha evveligün „Talibanι“ yetiştirmiş olanlar dün yerine El –Kaide yi ikame edip Talibanι imha etmişti. Bugünlerde ortada o canavar örgüt „El-Kaide“ den tιk yok. Yer yarιlmιş da yerin dibine batmιş. Şimdi moda artιk IŞİD. Varsa yoksa bu yeni terör örgütümüz var. Vahşette sιnιr tanιmιyorlar. İnsanlarιn boğazlarιnι bιçaklarla yahut kιlιçlarla vahşice kesiyorlar. Dünya kamuoyu tam bir teyakkuz halinde. Bu ne acayip bir vahşet. 

Terörist İsrail devleti bir ay içinde binlerce Filistinli mazlumu hunharca katletmiş, sivil insanlarι ve hatta okullardaki “sabileri” misket bombalarι ile bombalamιş ve katletmiş. “Esed denen eli kanlι katil” 3 yιldan bu yana hemde kendi halkιnι canavarca katlediyor ve hatta kimyasal silah bile kullanacak kadar adileşiyor ve yüzbinlerce insanιn kanιna giriyor. Güzelim şehirleri, kültürleri yok ediyor, insanlarι ya öldürüyor yahut yerlerinden ediyor. “Darbeci general Sisi” meydanlardaki sivil ve masum insanlarι keskin nişancιlara öldürtüyor ama bunlarιn hiçbiri vahşet olmuyor. “Sadece IŞİD vahşet” uyguluyor. Yapιlan bunca taarruzu bu yeni örgüt haketmiş midir? Elbette hakediyor ama bu coğrafyada vahşet ve canavarlιk bu örgütle sιnιrlι değil. Burada bulunan örgüt yahut devlet örgütlenmelerinin bir çoğu vahşilik yapιyor. Ama nedense batιlι dostlarιmιz(!) sadece IŞİDè ölüm yağdιrmak için slogan ve bomba atιyor. Üstelik batιlιlarιn bu coğrafyaya en son hediyeleri mesabesinde olan bu örgüte batιlιlar onlar “Musulu işgal edene kadar” hiç ses çιkarmamιşlardι.

Batιlιlar bu örgütü kurmuş ve yönetmektedirler. Böylesine keskin bir hüküm cümlesi hem çok ağιr ve hem de komplo kokuyor olabilir. Ancak unutmayalιm ki 2003 yιlιnda 1 milyon insanι hunharca katleden ABD, bölgede yaşamakta olan insanlarι gerek etnik ve gerekse mezhepsel olarak birbirlerine düşürmüş, milyonlarca insanι da yerinden etmiş ve bölgeyi güvensiz hale getirmiş dahasι bölgede ortaya çιkarttιğι acιlardan büyük bir “nefret birikimi” meydana getirmiş oldu. Hemen beri tarafta kendi halkιnι katleden kanlι katil Esedi koruyup kollamak uğruna Suriye topraklarι da güvensiz hale getirildi. Suriyede ölen yahut öldürülmekte olan insanlar için batιlιlar kιlllarιnι bile kιpιrdatmadιlar. Ne zaman ki zengin Irak topraklarιnda kendi amaçlarιna hizmet etmeme tehlikesi bulunan bir örgüt peydahlandι hemen harekete geçildi. Ve işte o zaman IŞİDè ölüm naralarι atιlmaya başlandι.

Kimdir bu IŞİD?

Bu insanlarιn homojen bir topluluk olmadιğιnι biliyoruz. Bu örgütün sadece elinde silah bulunan canavarlaşmιş duygularla yüklü “çapulcu sürüsünden ibaret militanlardan” oluştuğunu ileri sürmek yeterli değildir. Elbette ki bu örgütün militanlarι arasιnda işi savaşmak haline gelmiş profesyonel savaşçιlar da bulunmaktadιr. Din ile hiç ilgisi olmayan militanlar olabileceği gibi lider kadrosunda da din kisveli insanlar da bulunabilir, bulunuyor da zaten. 

Müslüman olduğunu söyleyen bazι insanlardan bu tür bir sapmanιn içinde bulunan insanlar çιkabilir mi? Böyle bir sorunun cevabι elbetteki evet olacaktιr. Dinin asιl kaynağι haricinde her türlü malumatιn din kabul edildiği bir vasattan malesef böylesi sapkιn anlayιşlar da çιkabilecektir. Dahasι bu tür sapmalar yeni de değildir. Benim de hemen her zaman dost sohbetlerindeki nitelemelerim de zaten bu terör örgütünün modern zamanlarιn „haricileri“ olduğu yönündedir. Zaten „Hz. Ali gibi ilmin kapιsι bir cihangiri“ kalleşçe namazda katleden İbn-i Mulcem denilen harici beyinsiz ne müşrik nede kafir idi. Tam tersine kendisinin fazladan müslüman(ne demekse) olduğunu ileri sürüyor ve Hz. Aliyi(hâşâ) kafir olduğu için yani „Allah rιzasι için“ öldürdüğünü söylüyordu. Hz. Aliyi müslüman olarak görmeyen bir kafaya nasιl müslüman denebilir?

Bu adamlarιn İslâm ile uzaktan yakιndan alakalarι yoktur. Gerek Cumhurbaşkanιmιz ve gerekse hükumetimiz ve dolayιsιyla Başbakanιmιz tarafιndan ABD ve müttefiklerinin peşine takιlmayιşιmιz ne bu örgüte beslenmekte olduğu ileri sürülen muhabbetten ve nede ellerinde bulunan rehinelerden kaynaklanmaktadιr. Ülkemizin dιş poltikasιnι yürütmekte olan sağduyu sahibi poltikacιlarιmιz sayesinde bu ihalesi tamamlanmιş terör örgütünün de ülkemize vaki zararlarι minimize edilebilecek şekilde bir tutum izlenmektedir. Milletimizde zaten bu sebeple habire işbaşιnda bulunan siyasetçilerimize kendisini yönetmesi noktasιnda samimi desteğini esirgememektedir.

IŞİD denen bu terör örgütü ölümü ve hatta yokedilmeyi hakeden bir vahşi örgüttür. Enazιndan bana gösterilmekte olan budur. Ancak bu örgüte ölüm sloganι atan ve bomba yağdιrma vadinde bulunanlarιn onlarι öldürme hakkι var mιdιr? İşte bu çok sorunlu bir durum. Bence buna haklarι yoktur. Ancak adaletin tesis edildiği bir dünya `ya uyanacağιmιz zamana kadar bu tür zulüm ve zalimliklere buğzetmekle yetinmek durumunda kalacağιz.

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem

Mainz/Almanya



#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs